Dosarul lui Vanghelie a fost îngropat de procurori la Belluvanghelie
vanghelie

Abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, distrugere, profanare de morminte şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Patru capete de acuzare care le-ar fi putut aduce până la 15 ani de închisoare primarului sectorului 5, Marian Vanghelie (44 de ani), şi celor care l-au ajutat să pună stăpânire abuziv pe cavoul familiei Lahovary din Cimitirul Bellu, din Capitală: Nicolae Cristea, director al Administraţiei Domeniului Public (ADP) sector 5, subordonat al primarului, şi Dumitru Radu, fost director al Administraţiei Cimitirelor.

Dar, cu toate că şi-a îngropat abuziv bunicul şi mătuşa în cavoul familiei fostului ministru de Război şi al Afacerilor Străine, Iacob Lahovary (1846-1907) - iar angajaţi ai Cimitirului Bellu au mărturisit că osemintele generalului şi ale rudelor sale au fost aruncate la gunoi , Marian Vanghelie nici măcar nu a fost audiat în dosar, scrie adevărul.ro.

14 luni de anchetă, NUP pe linie

Ancheta a fost deschisă de procurorul Nicoleta Rotaru, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, în iulie 2010, în urma unei plângeri depuse de Dumitru Lahovary, moştenitorul fostului militar şi diplomat român, care la sfârşitul secolului al XIX-lea contribuia la schimbarea cursului istoriei Europei în Războiul de Independenţă. Înainte de a se adresa procurorilor, moştenitorul a aşteptat ca edilul sectorului 5 să-i înapoieze cavoul pe care a pus stăpânire ilegal.

Imediat ce profanarea a fost descoperită de reporterii în iunie 2010, Vanghelie promitea public că va restitui locurile de veci ultimului descendent al familiei Lahovary.

În cele din urmă, procurorul a disjuns totuşi cauza şi le-a cerut poliţiştilor de la Secţia16 să-l cerceteze pe Nicolae Cristea (cel care i-a donat lui Vanghelie capela Lahovary, obţinută ilegal) pentru uz de fals. Faptă pentru care acesta riscă doar o amendă penală.

În plus, a făcut un dosar separat, cu ,,autor necunoscut" (AN), pentru profanare de morminte, infracţiune care ar putea fi dovedită abia în 2015, când autorităţile ar putea deschide şi verifica cripta fără a fi acuzate că ar profana, la rândul lor, mormintele rudelor lui Marian Vanghelie.

Etichete: Cimitirul Bellu, dosar, Marian Vanghelie, morminte

0/0 COMENTARII
fane
11 apr 16:08
+0
VOTURI
-0

Vanghelie nu a facut nimic in sectorul 5 ..a furat si el destul oricum e vorba si de culuare fiecaruia daca intelegeti la ce ma refer

ana
11 apr 16:05
+0
VOTURI
-0

Aici se duc banii sectorului 5 Primarul sectorului 5 cheltuie banii pe revelioane faraonice şi se distrează prin Alpii Francezi şi pe la Washington sau joacă bambilici dupa bombardament acest incult a prostit acest sector cu vrajelile lui de doi bani

andy
11 apr 16:02
+0
VOTURI
-0

Da nu ne lasa pe noi Vanghlie in pace si sa nu mai auzim de el de oprescu ….sa se duca cu tot cu finii lui care sunt de acelasi ‘’sange’’ cu el

dorel
11 apr 09:12
+0
VOTURI
-0

Needucati, fara minima notiune de baza a ceea ce inseamna sa comentezi despre cineva, sa analizezi ceva, sunt manipulati, cu alte cuvinte au creierele spalate spunandu-li-se ca ciuma comunista este rezolvarea problemelor economice din Romania.

Monalisa
10 apr 20:15
+0
VOTURI
-0

Incredibil, pe unde merg in vitual dau numai de sarantocii PSD-ului, care pentru doi covrigi si o apa plata scriu cele cateva randuri, total agramate, total inafara subiectului, de continut nici nu mai vorbim deoarece el nu exista... le plang de mila deoarece pe langa faptul ca sunt atat de prosti, needucati, fara minima notiune de baza a ceea ce inseamna sa comentezi despre cineva, sa analizezi ceva, sunt manipulati, cu alte cuvinte au creierele spalate spunandu-li-se ca ciuma comunista este rezolvarea problemelor economice din Romania.

Andrei
10 apr 12:13
+0
VOTURI
-0

De asta cand scapam????

Dar de Oprescu, acest nenorocit care a praduit tot ce i-a iesit in cale! orice lucrare la el costa de trei ori mai mult!

sorin
11 apr 14:26
+0
VOTURI
-0

Vanghelie nu a fost in stare sa isi rezolve problemele in sector!Pe langa asta mai are si dosare penale!Totusi incearca sa atraga voturile de partea lui!

Ioana Alexandra Ghinda
10 apr 11:39
+0
VOTURI
-0

Pai in 2015 nu va mai fi nimic acolo, va avea grija vanghelie sa trimita 3 gorile, inainte de a ajunge procurorii, sa faca curatenie

popalie
10 apr 14:36
+0
VOTURI
-0

Vanghelie o sa fie ca Chiliman lasat pe langa are si dosare penale prin sector mai ales iarna cand e zapada mare el zice : Dumnezeu a dat zapada, Dumnezeu sa ne scape de ea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE