Dosarul lui Victor Ponta, amânat cu o lună de la Înalta Curte de CasațieÎnalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru data de 18 martie, dezbaterile în dosarul "Turceni - Rovinari", în care sunt judecați fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova.

Dosarul lui Victor Ponta, amanat cu o luna de la Inalta Curte de Casatie
Dosarul lui Victor Ponta, amânat cu o lună de la Înalta Curte de Casație

Un nou termen în Dosarul "Turceni - Rovinari" în care sunt judecați fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova. Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru data de 18 martie, dezbaterile în acest caz, anunță Agerpres.

La primul termen al procesului pe fond, Victor Ponta nu s-a prezentat în sala de judecată, fiind plecat în străinătate. El a fost reprezentat de un avocat, care a cerut însă amânarea procesului, pe motiv că trebuie să studieze dosarul, deoarece a fost angajat de curând de fostul premier.

Pe de altă parte, procurorul de ședință a solicitat menținerea măsurii controlului judiciar în cazul lui Dan Șova, iar avocatul lui a declarat că nu se opune acestei cereri.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Etichete: dan şova, dosarul Turceni - Rovinari, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE