Dosarul Lukoil, trimis din nou în judecatăDosarul Lukoil a fost trimis din nou în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, după ce instanţa l-a restituit procurorilor pentru remedierea unor neregularităţi care apăreau în rechizitoriul iniţial, informează Agerpres.

Dosarul Lukoil, trimis din nou in judecata (Foto dcnews.ro)
Dosarul Lukoil, trimis din nou în judecată (Foto dcnews.ro)

Potrivit unui comunicat de presa postat, vineri, pe site-ul oficial al Ministerului Public, procurorii din cadrul PCA Ploiesti au remediat neregularitatile constatate de instanta in luna decembrie a anului trecut si au dispus, prin rechizitoriul din data de 22 ianuarie, trimiterea in judecata a sase persoane fizice si a doua persoane juridice.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Prahova, instanta competenta sa solutioneze cauza.

Curtea de Apel Ploiesti a mentinut, marti, 19 ianuarie, decizia de restituire la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a dosarului Lukoil, motivata de magistratii Tribunalului Prahova, ca instanta de fond, prin "pasivitatea totala" a procurorilor.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Curtea de Apel Ploiesti a respins ca nefondata contestatia formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova impotriva incheierii prin care instanta de fond a dispus restituirea cauzei la procuror. Decizia este definitiva.

Tribunalul Prahova a dispus, in urma cu o saptamana, restituirea la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a dosarului Lukoil, in motivarea deciziei aratandu-se ca, dupa constatarea unor neregularitati in privinta rechizitoriului, procurorul a manifestat "pasivitate totala", in conditiile in care nu a remediat acele neregularitati si nici nu a comunicat in termenul legal Tribunalului Prahova daca isi mentine sau nu dispozitia de trimitere in judecata a dosarului.

Sursa: Hotnews

Etichete: dosar lukoil, lukoil, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, trimitere în judecată

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE