DOSARUL POPOVICIU: Judecătorul vrea să judece prejudiciul dupa ce a disjuns latura civilă din dosarLa sfârşitul lunii septembrie a avut loc un nou termen in dosarul omului de afaceri Aurel Gabriel Popoviciu, cunoscut sub numele de Puiu Popoviciu,  privind solutionarea laturii civile (stabilirea prejudiciului) privind afacerea Baneasa Investiment, in care Universitate de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) s-a asociat pe 220 hectare cu firma Baneasca Investments, pentru edificarea complexului comercial din nordul Capitalei.

Puiu Popoviciu
Puiu Popoviciu
Foto: mediafax.ro

Judecatorul Ion Bogdan Tudoran vrea sa judece prejudiciul in dosarul Popoviciu, dupa ce a disjuns latura civila din dosarul penal, si a dat condamnari grele. Tudoran apare incompatibil sa stabileasca paguba dupa ce a dat condamnari. Judecatorii au respins toate expertizele favorabile acuzatilor, inculsiv pe cele ale Universitatii din Baneasa care nu a identificat nicio paguba in ograda sa, scrie Luju.ro.  

Acest caz este unul nemaintalnit in analele justitie romane, intrucat la fond, judecatorul Ion Bogdan Tudoran a disjuns latura civila din dosarul principal 9577/2/2012 si prin sentinta din 23 iunie 2016 a pronuntat condamnari grele, de pana la 9 ani de inchisoare, pentru abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu si altele lotului Popoviciu, fara sa se stabileasca daca exista un prejudiciu si in ce cuantum. Asta in conditiile in care infractiunea de abuz in serviciu este o infractiune de rezultat, in sensul ca daca nu exista un prejudiciu faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii si aceasta nu poate fi retinuta in sarcina cuiva.

Si mai ciudat este jocul judiciar din acest dosar. Judecatorul Tudoran a disjuns latura civila pe care a purces sa o judece intr-un dosar separat (pe care il taraie si azi, viitorul termen fiind in 29 septembrie 2017). Totusi, in iunie 2016, judecatorul Tudoran a dat condamnari grele lotului Popoviciu. Intre timp in luna august s-a judecat defintiiv si apelul, judecatorii Inaltei Curti mentinand sentinta de condamnare, pe care au redus-o la 7 ani in cazul lui Puiu Popoviciu - in aceleasi conditii pe care le calificam ilegale - fara sa se stabileasca daca exista sau nu un prejudiciu. Cu alte cuvinte, cauza s-a judecat definitiv si oamenii au fost condamnati si aruncati in inchisori, in vreme ce judecatorul Tudoran mai judeca si azi la fond latura civila, intr-un dosar separat.

Este evident pentru oricine ca judecatorul Bogdan Tudoran se afla intr-o vadita stare de incompatibilitate, intrucat el s-a pronuntat deja (a dat condamnarile) intr-o cauza care a ramas definitiva, si e la mintea cocosului ca poate avea interesul sa retina cu orice pret un prejudiciu, in acest al doilea dosar creat artificial de el prin "disjungere", pentru ca altfel si-ar sabota propria hotarare de condamnare. De ce judeca tot Tudoran acest dosar in continuare este un mare mister. Poate ca asa vrea Sistemul!

Lumeajustitiei.ro detine informatii asupra carora va reveni pe larg in alte editii, care atesta faptul ca acuzatii din acest dosar au depus la dosar, atat la fond, cat si in apel, expertize care atestau ca nu exista vreun prejudiciu, insa toate aceste documente au fost respinse, preferandu-se raportul specialistului DNA (care nu poate fi proba daca este contestat) care a retinut un prejudiciu de pste 180 milioane dolari. De ce a judecat, spunem noi abuziv, Curtea de Apel Bucuresti, cat si ICCJ acest dosar fara sa se stabileasca prejudiciul, se va stabili pe viitor in caile extraordinare de atac, inclusiv la CEDO unde e posibil ca statul roman sa fie din nou condamnat pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil.

Lumeajustitiei.ro a prezentat in editia din 25 septembrie 2017 filmari din care rezulta ca in Senatul USAMV s-a votat pentru ca aceasta Universitate sa se constituie parte civila la cererea si sub presiunile procurorilor DNA, sub amenintarea ca cine nu se va conforma va fi inculpat pentru infractgiunea de "favorizare a infractorului". Vezi aici rezultatele scriptice ale comisie de analiza a USAMV, care nu a putut stabili existenta vreunui prejudiciu, chiar daca a fost obligata de DNA sa se constituie parte civila sub amenintarea inculparilor pentru “favorizarea infractorului”. 

Citeşte şi Puiu Popoviciu, condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Rectorul USAMV- 6 ani de închisoare

Etichete: baneasa investments, Bucureşti, dosar puiu popoviciu, popoviciu, Puiu Popoviciu

0/4 COMENTARII
EssaeeyPaymn
12 feb 22:43
+0
VOTURI
-0
Running late with the deadline for your work? Then we are your reliable assistant in paper help.

Get ready to ask for our assistance when you need essays, research or course works, reports, case studies, etc.
Our experts have seen it all and are ready to start working on your assignment right away. Go for it!

Get an essay or any other homework writing help


http://bit.do/dR5jr

please write my paper cach lam banh cam me uyen thy
help writing my paper xfactor
write my custom paper yxe
write my persuasive paper nwi maps
write my psychology international paper oklahoma
do my assignment fx caprara
i don't know what to write my paper about jxl
pay someone do my essay genre
pay to write my cbse sample paper ix
need motivation write my paper anchor
need motivation write my paper zwieback
help writing my project paper uum


http://cutt.us/teN2Y
Zlobtooke
31 dec 03:47
+0
VOTURI
-0
If you’re interested in winning millions, then I’m here to help!
At Casino you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning.
Use it today to increase your chances of hitting our jackpots.
All you have to do is sign up today and watch the rewards come rolling in.
skyliteboom.com
Prepare to hit the big time
Hacer giros para ganar millones
Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen
http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg
carla
11 oct 14:59
+0
VOTURI
-0
Oferta de împrumut și investiții pentru a începe anul nou 2018

Mă adresez oricărei persoane care are nevoie de acțiunile pe care le acord credite de la 3000 € la 90.000.000 € pentru orice persoană capabilă să o ramburseze cu o rată a dobânzii de 2% la 5% l și un interval de timp cuprins între 1 și 15 ani, în funcție de suma solicitată.
Fac acest lucru în următoarele domenii:

- Imprumut financiar
- Credit imobiliar
- împrumut de investiții
- Credite pentru automobile
- Datoria de consolidare
- Răscumpărarea creditelor
- Credite personale
- Ești blocat.

Dacă sunteți într-adevăr în nevoie, vă rugăm să-mi e-mail pentru mai multe informații.
Vă rugăm să mă contactați prin e-mail: carlamorino01@gmail.com

email: carlamorino01@gmail.com

email: carlamorino01@gmail.com
TJosephhus
10 oct 11:13
+0
VOTURI
-0
http://bit.ly/2hiePjo - BrainRush – натуральное средство на основе мицелл, вытяжек и концентратов лекарственных растений с добавлением глицина, биотина и комплекса витаминов В.
Улучшает передачу нервных импульсов и работу всех отделов головного мозга, помогает при нарушениях функции памяти.
BrainRush легко усваивается организмом и начинает действовать максимально быстро, дополнительно воздействует на функции эндокринной, имунной и нервной систем.
Эффективен в любом возрасте.

http://tinyurl.com/yb9h9jty - BRAINRUSH – ЭТО УНИКАЛЬНОЕ СЕРТИФИЦИРОВАННОЕ СРЕДСТВО

Не содержит ГМО Не содержит вредных для здоровья красителей.
Не содержит вредных для здоровья консервантов.
Не имеет противопоказаний.
Запатентованный синергический фитокомплекс.

http://ow.ly/DzTd30e46cE - BRAINRUSH исключительно натуральные компоненты, не наносящие вреда организму.
Активные вещества корневища солодки, шалфея и пустырника пятилопастного повышают устойчивость нервных клеток к кислородному голоданию, активизируют
умственную деятельность, способствует улучшению памяти и сна.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h