DOSARUL RĂPIRII JURNALIŞTILOR ÎN IRAK, REDESCHIS. Traian Băsescu, urmărit penalDosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak a fost REDESCHIS. Decizia aparţine magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5. 

DOSARUL RAPIRII JURNALISTILOR IN IRAK, REDESCHIS
DOSARUL RĂPIRII JURNALIŞTILOR ÎN IRAK, REDESCHIS

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au confirmat cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, scrie romaniatv.net. 

Traian Băsescu a fost pe 7 octombrie la Judecătoria Sectorului 5, unde a fost retrimis dosarul în care Corneliu Vadim Tudor a depus plângere pe numele său în cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak, fostul preşedinte declarând că soluţia de deschidere a acestui dosar este o "palmă pentru România". La ieşire, fostul preşedinte a declarat că le-a spus magistraţilor că nu a secretizat nicio foaie din acest dosar.

"Am calitatea de intimat, adică de om reclamat. Vedem ce va face Parchetul mai departe. Din punctul meu de vedere, soluţia de deschidere a acestui dosar este o palmă pentru România. Când arunci în spaţiul public că un şef de stat împreună cu un general american au putut să fure bani şi autorităţile române fac spectacol din treaba asta, nu prinde bine pentru România. La nevoie, poate fi desecretizat tot", a spus atunci Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a plecat după mai puţin de o oră de la Judecătoria Sectorului 5, el afirmând că le-a spus magistraţilor că nu a secretizat nici măcar o foaie din dosar şi că nu el a deţinut dosarul operaţiunilor, rolul său fiind de a coordona instituţiile statului.

În cazul lui Vasile Blaga, magistrații au decis că cererea procurorilor nu face obiectul redeschiderii urmăririi penale.

Etichete: rapirea jurnalistilor irak, redeschidere dosar rapirea jurnalistilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE