DOSARUL REFERENDUMULUI, LA FINAL. Când află Liviu Dragnea sentinţaUltimul termen în dosarul Referendumul, în care Liviu Dragnea, preşedintele PSD, este judecat alături de alţi peste 70 de oameni pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea pemiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost fixat de judecători la data de 8 aprilie 2016.

DOSARUL REFERENDUMUL, LA FINAL. Cand afla Liviu Dragnea sentinta (Foto ziuaconstanta.ro)
DOSARUL REFERENDUMUL, LA FINAL. Când află Liviu Dragnea sentinţa (Foto ziuaconstanta.ro)

Martorii audiaţi la ultimul termen în dosarul Referendumului le-au spus judecătorilor de la instanţa supremă că nu au recunoscut semnăturile care apar în dreptul numelui lor pe listele electorale de la referendumul din 2012, iar unul dintre aceştia a arătat că nu-şi explică de ce pe cartea de identitate are ştampilă deşi nu a votat, scrie romaniatv.net. 

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la ICCJ in dosarul "Referendumul" la un an de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani. Alti 74 de inculpati din dosar au fost fie achitati, fie condamnati la inchisoare cu suspendare. Decizia a fost atacata cu apel.

Noua persoane din comunele Tiganesti, Plosca, Bragadiru, Ciuperceni, toate din judetul Teleorman, au dat declaratii in calitate de martori in acest dosar.

"Nu am votat la referendumul din 29 iulie 2012, insa am aflat mai tarziu ca apaream pe lista electorala ca am votat. Semnatura de pe lista electorala nu imi apartinea. Nu stiu cine mi-a falsificat semnatura. Nici soacra mea nu a votat si la fel cineva i-a falsificat semnatura", a declarat martora Ionica Miu, din satul Poiana, comuna Ciuperceni.

"Eu nu am votat la referendum si nici nu stiam de care sectie de votare apartineam. Ulterior, doi barbati in civil, nu stiu daca erau politisti sau procurori, au venit la mine acasa cu biblia in mana si mi-au cerut buletinul. Mi-au verificat buletinul, unde nu exista stampila ca am votat, iar ei mi-au aratat o lista electorala in care aparea numele meu si le-am spus ca nu era semnatura mea", a declarat si Alexandra Gavanescu din comuna Tiganesti.

In sala de judecata s-a petrecut si un eveniment mai putin placut. Un barbat din comuna Tiganesti le-a spus judecatorilor ca el nu a votat la referendum, desi pe buletinul lui aparea stampila "votat". La intrebarile repetate ale judecatorilor, barbatul s-a pierdut si i s-a facut rau, el prabusindu-se la podea. A fost chemat de urgenta medicul instantei supreme care i-a acordat primul ajutor. Ulterior, s-a aflat ca acesta suferea de o boala psihica.

Tot joi au fost audiati doi martori ceruti de avocatii lui Liviu Dragnea, printre care si Mihaela Zobuian, care ocupa in iulie 2012 functia de director al Directiei organizare din cadrul Secretariatului General al PSD.

Mihaela Zobuian a sustinut ca, desi Liviu Dragnea era seful de campanie pentru USL, el nu a stiut cine a redactat si trimis organizatiilor PSD din teritoriu adrese pe mail si SMS-uri cu indemnuri pentru atragerea electoratului la vot sau organizarea de tombole.

"Liviu Dragnea nu stia de acea adresa privind organizarea tombolelor si nici cine a dispus intocmirea ei. Noi am gasit-o pe contul de mail al Secretariatului General, de unde am si descarcat-o. Nu pot spune cine a redactat-o. A doua zi dupa ce adresa a fost trimisa prin mail, Liviu Dragnea ne-a solicitat lista cu adresele trimise in absenta lui. Am luat registrul cu toate adresele si i l-am aratat, iar acolo se gasea si adresa privind organizarea de tombole. Reactia domnului Dragnea a fost destul de nervoasa si ne-a reprosat ca nu suntem in stare sa gestionam activitatea din Secretariatul General. Reactia lui Dragnea, cand a aflat de acea adresa, nu era una obisnuita si consider ca el nu stia de continutul adresei. In legatura cu mesajele SMS, erau mai multe persoane care le puteau trimite, inclusiv voluntari aflati in sediul partidului", a spus Mihaela Zobuian.

Intrebata de Livia Stanciu cum era posibil ca orice persoana din sediul de campanie al PSD sa poata trimite SMS-uri folosind calculatoarele de acolo, Mihaela Zobuian a spus ca a fost o "neglijenta" din partea ei, motiv pentru care a si fost certata atunci de Liviu Dragnea.

 

Etichete: demitere presedinte traian basescu, dosarul referendumul, furt voturi, Liviu Dragnea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE