DOSARUL REFERENDUMUL, SENTINȚA pe 15 MAI. Dragnea: Cred în continuare cu tărie în nevinovăția meaDOSARUL REFERENDUMUL, SENTINȚA FINALĂ, VINERI, 15 MAI. Cu o zi înainte de anunțarea verdictului în DOSARUL REFERENDUMUL, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a declarat că deși "are emoții" în continuare crede cu tărie în nevinovăția sa.

DOSARUL REFERENDUMUL, SENTINȚA 15 MAI. Liviu Dragnea: Cred in continuare cu tarie in nevinovatia mea
DOSARUL REFERENDUMUL, SENTINȚĂ 15 MAI. Liviu Dragnea: Cred în continuare cu tărie în nevinovăția mea

DOSARUL REFERENDUMUL, SENTINȚA FINALĂ, VINERI, 15 MAI. Înalta Curte de Casație și Justiție va da verdictul în dosarul referendumului vineri, 15 mai. În dosarul "Fraudă la referendum", vicepremierul Liviu Dragnea şi alte peste 70 de persoane sunt judecaţi pentru fraude la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. 

DOSARUL REFERENDUMUL, SENTINȚA FINALĂ, VINERI, 15 MAI. "Da, am emoții pentru ziua de mâine. Este firesc. În primul rând pentru faptul că, în continuare, eu cred cu tărie în nevinovăția mea și de asemenea, cred că dacă, Doamne ferește, este o altfel de decizie, se poate genera un precedent periculos pentru că în momentul acela nimeni nu va mai avea curaj să mai facă o campanie electorală. Așa cum am așteptat doi ani și jumătate și m-am abținut de la comentarii, mai stau până mâine și, după decizia de mâine, o să spun", a declarat Liviu Dragnea, citat de realitatea.net.

Liviu Dragnea a fost prezent joi, la Craiova, pentru pre-recepția Centrului vechi al municipiului, investiție din fonduri europene, de 11 milioane de euro.

DOSARUL REFERENDUMUL, SENTINȚA FINALĂ, VINERI, 15 MAI. Acuzarea a cerut instanţei, la ultimul termen de judecată, condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsă cu executare, fără a menţiona şi cuantumul pedepsei.

În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, Liviu Dragnea a spus că, în opinia sa, acuzaţiile care i-au fost aduse "pleacă de la o premisă greşită şi periculoasă pentru România".

"Nimeni nu va mai îndrăzni să cheme cetăţenii la vot, în vreme ce această prezenţă la vot reprezintă un folos pentru democraţie. Susţin nevinovăţia, am credinţă că acţiunile mele au respectat legile ţării, am adus argumente şi probe pentru a fi achitat", a afirmat Dragnea, care a precizat că speră să fie achitat.

Premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşa, fostul ministru al Energiei Constantin Niţă, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, şi mai mulţi coordonatori judeţeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012 au fost audiaţi în acest dosar.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul "Fraudă la referendum", în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

DOSARUL REFERENDUMUL, SENTINȚA FINALĂ, VINERI, 15 MAI. Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

DOSARUL REFERENDUMUL, SENTINȚA FINALĂ, VINERI, 15 MAI. Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

Etichete: 15 mai, dosarul referendumul, fraudă, ICCJ, Liviu Dragnea, sentinţă, Traian Băsescu, vineri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE