DOSARUL REFERENDUMUL. Liviu Dragnea îşi va afla SENTINŢA pe 22 aprilie. Ce pedeapsă riscă UPDATEUPDATE DOSARUL REFERENDUMULUI.  Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat, vineri, ultimul termen în dosarul "Referendumul". Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, înainte de şedinţa de judecată, că este nevinovat și crede "cu tărie" în dreptul românilor de a participa la vot. Procurorul DNA a cerut închisoare cu executare pentru Dragnea şi majorarea pedepsei. Dragnea a cerut să fie achitat. Sentinţa a fost amânată pentru data de 22 aprilie. 

DOSARUL REFERENDUMULUI. Ultimul termen pentru Liviu Dragnea, vineri. Ce pedeapsa risca (Foto revista22.ro)
DOSARUL REFERENDUMULUI. Ultimul termen pentru Liviu Dragnea, vineri. Ce pedeapsă riscă (Foto revista22.ro)

UPDATE 16.30 Pronuntarea sentintei a fost amanata pentru 22 aprilie, a anuntat Livia Stanciu, presedintele completului de judecata.

În ultimul cuvânt, Liviu Dragnea a spus: "Va rog sa nu luati in seama caracterizarea facuta mie de catre DNA. Nu asta e realitatea. Am avut o activitate in serviciul public care a ajutat oamenii sa aiba o viata mai buna. In legatura cu indemnarea oamenilor sa vina la vot, este important pentru democratie si pentru legitimitate. (...) Cred cu tarie in nevinovatia mea si solicit achitarea."

UPDATE 11.20  Procurorul DNA a cerut majorarea pedepsei pentru Liviu Dragnea si executarea in regim de detentie. Procurorul a spus ca fapta lui Dragnea se pedepseste cu 3 pana la 5 ani de inchisoare cu executare, scrie hotnews.ro

Procurorul DNA a mai arătat că Dragnea a urmarit validarea referendumului prin orice mijloace, inclusiv ilicite, iar fapta acestuia este una de pericol.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul "Referendumul" la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel de cei condamnați, inclusiv de Liviu Dragnea, care a declarat în mai multe rânduri că este nevinovat.

UPDATE DOSARUL REFERENDUMULUI. "Cred cu tărie în nevinovăția mea și de asemenea cred cu tărie în dreptul românilor de a participa la vot și de a fi prezenți la vot, ca și principiu fundamental al democrației", a afirmat Liviu Dragnea înainte de a intra în sediul instanței supreme.

Răspunzând unei întrebări, Dragnea a spus că nu i-a în considerare o condamnare cu executare, scrie Agerpres.

Ultimul termen în dosarul "Fraudă la referendum", în care este vizat şeful PSD, Liviu Dragnea, se judecă vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Inculpaţii din dosar vor lua cuvântul pentru ultima dată, iar procurorii vor anunţa ce pedepse cer pentru aceştia. Liviu Dragnea este cercetat pentru fraudarea referendumului din 2012. În primă instanţă, preşedintele PSD a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, însă el a contestat decizia. 

În octombrie 2013, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru că şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa, ca să obţină prezenţa la vot necesară demiterii preşedintelui Traian Băsescu, la referendumul organizat după suspendarea din 2012. De atunci şi până acum, Dragnea a susţinut mereu că este nevinovat.

DOSARUL REFERENDUMULUI. De-a lungul timpului sute de persoane au ajuns în faţa anchetatorilor. Unii dintre ei, oameni în vârstă din judeţele Teleorman, Olt şi Vâlcea, care au fost aduşi la Bucureşti cu autocarele. Mai toţi au susţinut că nu au votat la scrutinul din 2012, deşi în evidenţele oficiale apare că şi-ar fi exercitat acest drept.

La instanţa supremă a fost audiat chiar şi fostul premier Victor Ponta. Şeful lui Liviu Dragnea în PSD, la acea vreme, Ponta i-a luat acestuia apărarea.

DOSARUL REFERENDUMULUI. În faţa magistraţilor a mai ajuns, ca martor adus de Dragnea, şi fostul ministru al Apărării, Mircea Duşa.

Etichete: dosarul referendumului, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, Liviu Dragnea, pedeapsă, ultimul termen

0/1 COMENTARII
Secu
08 apr 08:23
+0
VOTURI
-0
Daca or sa-i dea bulau cu facere chiar inainte de locale, ce show va fi!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h