DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Viorel şi Andrei Hrebenciuc şi-au RECUNOSCUT FAPTELE la Înalta CurteDOSARUL RETROCEDĂRILOR: Viorel şi Andrei Hrebenciuc au recunoscut, luni, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) faptele de care sunt acuzaţi. Cei doi au recurs la această măsură pentru a li se reduce pedepsele.

Andrei Hrebenciuc preda din nou la ASE, desi a recunoscut ca e vinovat de spalare de bani
Andrei Hrebenciuc predă din nou la ASE, deşi a recunoscut că e vinovat de spălare de bani
Foto: romaniatv.net

DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Prezenţi luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde sunt audiaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, Viorel și Andrei Hrebenciuc şi-au recunoscut faptele de care îi acuză procurorii DNA, potrivit Româniatv.net.

Andrei Hrebenciuc a declarat în faţa magistraţilor că recunoaşte şi regretă că l-a ajutat pe tatăl său punându-i la dispoziţie firma mea. "Acesta a fost un accident în viaţa mea", a spus Andrei Hrebenciuc, precizând că el a fost lector universitar la Stanford University, unde a cunoscut laureaţi ai Premiului Nobel, anunţă Realitatea Tv.

Tot luni şi-au recunoscut vina, în faţa magistraţilor ÎCCJ şi Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae, judecaţi în dosarul Microsoft.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015 pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor.

DOSARUL RETROCEDĂRILOR: În același dosar, fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (3 infracțiuni), iar fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu este judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălarea banilor.

De asemenea, au fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva.

Etichete: andrei hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc a recunoscut faptele, Dosarul retrocedărilor, viorel hrebenciuc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h