UPDATE DOSARUL REVOLUŢIEI, contestat. Un nou termen de judecată, peste două săptămâniUPDATE Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit un nou termen de judecată peste două săptămâni, dosarul Revoluţiei fiind contestat astăzi. 

DOSARUL REVOLUŢIEI. Rudele victimelor de la Revoluţie luptă în justiţie pentru ca vinovaţii să plătească pentru cei ucişi. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au înregistrat deja 177 de plângeri împotriva închiderii dosarului Revoluţiei, iar marţi se judecă trei dintre ele. 

DOSARUL REVOLUTIEI. Trei din cele 177 plangeri, judecate astazi
DOSARUL REVOLUŢIEI. Trei din cele 177 plângeri, judecate astăzi

DOSARUL REVOLUŢIEI. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Parchetelor Militare au clasat, în octombrie 2015, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea și lipsirea de libertate a unor persoane, precum și distrugerea unor bunuri.

DOSARUL REVOLUŢIEI. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, faptele comise în contextul evenimentelor din decembrie 1989 au făcut, inițial, obiectul a 4.544 de dosare penale: în 1.244 dosare cercetarea a fost efectuată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București; în 17 dosare de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași; în 317 dosare de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj; în 169 — de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara; în 233 — de Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel; în 2.564 dosare de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Parchetelor Militare.

DOSARUL REVOLUŢIEI. Având în vedere incidența prevederilor legale referitoare la indivizibilitatea ori conexitatea unor fapte comise în contextul evenimentelor din decembrie 1989, fapte care, inițial, au făcut obiectul unor cauze distincte, pe parcursul desfășurării cercetărilor, în 2.172 de dosare s-a dispus reunirea cu alte cauze, în funcție de zonele în care au avut loc evenimentele.

DOSARUL REVOLUŢIEI. De asemenea, în alte 32 de dosare s-a dispus declinarea competenței de soluționare în favoarea parchetelor civile, scrie romaniatv.net. 

Etichete: dosarul Revoluției, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, plângeri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h