Dosarul ŞPAGĂ pentru Prima Casă: O persoană a fost reţinută şi şase sunt cercetateO persoană a fost reţinută, iar şase sunt cercetate sub control judiciar în urma celor 23 de percheziţii pe care procurorii le-au făcut în Bucureşti şi în Ilfov, la Fondul de Garantare a Creditelor şi la persoane care se ocupă de Programul Prima Casă într-un dosar privind dare şi luare de mită pentru urgentarea dosarelor de credit prin Programul Prima Casă. Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, mita era cuprinsă între 200 şi 500 de euro şi sunt vizate în jur de 60 de dosare. Suspectul reţinut va fi prezentat magistraţilor pentru luare măsurilor legale.

Prima Casa
Prima Casă

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R. au făcut, joi, 23 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la Fondul de Garantare a Creditelor, respectiv la persoane care se ocupă de Programul Prima Casă.

Potrivit procurorilor, din materialul probator administrat până în prezent s-a stabilit faptul că persoanele cercetate obişnuiesc să condiţioneze urgentarea îndeplinirii actelor ce intră în îndatoririlor lor de serviciu de primirea unor sume de bani.

"În concret, cei în cauză condiţionează soluţionarea cererilor petenţilor, beneficiari ai unor programe sociale ce implică garanţii din partea statului român, de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite în mod direct sau prin intermediul unor apropiaţi, fiind creat astfel un mecanism între funcţionarii instituţiei din diverse compartimente, având ca scop obţinerea de beneficii personale. În acest mod nu se respectă ordinea înregistrării cererilor, nu sunt acordate şanse egale şi este încălcat accesul liber al beneficiarilor de bună credinţă, câştigători fiind doar cei ce se încadrează în ,,priorităţile" angajaţilor, în schimbul sumelor de bani date ca recompensă", precizează procurorii.

Mita solicitată de angajaţi pentru a urgenta soluţionarea dosarelor primite pentru Progamul prima Casă era cuprinsă între 200 si 500 de euro, spun sursele citate de news.ro, în cazul a 60 de dosare fiind folosită această practică. În acest caz este implicat şi un şef de serviciu din cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor, alte persoane implicate fiind diverşi funcţionari şi intermediari, printre care şi un militar.

Au fost vizate 8 persoane şi audiate alte 60.

Etichete: dosar, Prima Casă, şpagă, spaga pentru prima casa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE