DOSARUL TURCENI-ROVINARI. Victor Ponta, audiat la ÎCCJ. Ce le-a spus fostul premier magistraţilorFostul premier Victor Ponta a fost audiat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Turceni-Rovinari, în care este acuzat alături de fostul ministru Dan Şova.

DOSARUL TURCENI-ROVINARI. Fostul premier Victor Ponta, audiat vineri la Inalta Curte de Casatie
DOSARUL TURCENI-ROVINARI. Fostul premier Victor Ponta, audiat vineri la Înalta Curte de Casaţie

UPDATE Fostul premier Victor Ponta le-a spus vineri magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție că nu recunoaște faptele de care este acuzat în dosarul 'Turceni-Rovinari' și nu dorește să fie judecat prin procedura simplificată.

La primul termen al procesului pe fond, judecătorii i-au întrebat pe inculpații din dosarul 'Turceni-Rovinari' dacă doresc să beneficieze de procedura simplificată, care presupune reducerea cu o treime din cuantumul pedepselor dacă își recunosc vinovăția.

Victor Ponta, senatorul Dan Șova și Laurențiu Ciurel, fost director al CE Rovinari, au anunțat că nu doresc să apeleze la această procedură și vor să dea declarații la termenele următoare. Tot acum, avocații celor trei au declarat că vor reaudierea martorilor care au dat declarații la DNA în cursul urmăririi penale și doresc readministrarea probelor.

Judecătorii au stabilit ca la următorul termen din 5 aprilie să înceapă audierile în acest dosar, iar primul care va da o declarație în sala de judecată va fi Laurențiu Ciurel. 

La ieșirea din sediul instanței supreme, Victor Ponta și Dan Șova au refuzat să dea declarații presei. Fostul premier a glumit cu jurnaliștii spunând că "într-o viață anterioară" le-ar fi răspuns la întrebări.

Fostul premier Victor Ponta a participat, vineri, la o nouă şedinţă de judecată în dosarul Turceni Rovinari, în care este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, relatează Mediafax.

Victor Ponta a fost apostrofat la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), câteva persoane strigând "Plagiatorul". Fostul premier a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Tot la sediul ÎCCJ, a ajuns vineri şi fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, acuzat în acelaşi dosar de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

La primul termen al procesului pe fond, Victor Ponta nu s-a prezentat în sala de judecată, fiind plecat în străinătate. El a fost reprezentat de un avocat, care a cerut însă amânarea procesului, pe motiv că trebuie să studieze dosarul, deoarece a fost angajat de curând de fostul premier.

Pe de altă parte, procurorul de ședință a solicitat menținerea măsurii controlului judiciar în cazul lui Dan Șova, iar avocatul lui a declarat că nu se opune acestei cereri.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Etichete: audiere, dosarul Turceni Rovinari, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, Victor Ponta, vineri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE