Din toamnă, bucureștenii vor circula cu autobuze electriceÎncepând din toamnă Primăria Capitalei va introduce în circulație două autobuze electrice pentru teste.

Doua autobuze electrice vor circula pe strazile Capitalei, din toamna
Două autobuze electrice vor circula pe străzile Capitalei, din toamnă
Foto: incont.ro

Potrivit șefului Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, Ion Dedu, din această toamnă vor fi introduse pe străzile Bucureștiului autobuze electrice. Municipalitatea se află deja în discuții cu o companie chineză pentru a primi două autobuze electrice spre a fi testate. 

"Chinezii au dezvoltat un model foarte eficient de autobuze electrice. Se încarcă câteva ore noaptea și pot circula toată ziua următoare. Sunt și mai scumpe. Au un preț dublu față de celelalte. Noi le vom primi pentru a le testa", a explicat pentru B365.ro, Ion Dedu. 

Strategia de circulație a Municipalității își propune să scoată traficul auto din centrul Capitalei și să îl organizeze pe inele de circulație. De asemenea, Municipalitatea intenționează să încurajeze bucureștenii să folosească mijloacele de transport în comun prin prelungirea liniilor de tramvai și introducerea de benzi speciale pentru mijloacele RATB. Mai mult, Primăria Capitalei vrea să construiască aproximativ 3.000 de noi locuri de parcare în zona centrală a orașuluI

UPDATE: Primarul general Sorin Oprescu a confirmat, joi, că dorește să achiziționeze pentru RATB astfel de autobuze electrice, dar așteaptă întâi să vadă de ce buget va dispune Municipalitatea. 

Etichete: autobuze electrice

0/3 COMENTARII
IOnut
17 apr 12:48
+0
VOTURI
-0
ERATA: Am scirs gresit s-au in loc de sau.
IOnut
17 apr 12:47
+0
VOTURI
-0
Nicoleta Vieru, tu filtrezi vreun pic ce publici? S-au n-ai filtrul la tine. Nuc are dreptate in privinta parcarilor, macar sugereaza si tu ca Primaria se contrazice singura daca nu cumva tu esti cea care se contrazice.
Nuc
16 apr 16:59
+0
VOTURI
-0
"Strategia de circulație a Municipalității își propune să scoată traficul auto din centrul Capitalei ... Mai mult, Primăria Capitalei vrea să construiască aproximativ 3.000 de noi locuri de parcare în zona centrală a orașului."

Nu pricep. Vor sa scoata traficul auto din centru, dar, in acelasi timp, sa amenajeze parcari?
Pentru cine fac parcarile, daca vor sa scoata traficul auto din zona?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h