Două avioane militare americane s-au prăbuşit în Oceanul Atlantic după ce s-au ciocnit în aerDouă avioane de vânătoare F-18 s-au prăbuşit, joi, în Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului american Carolina de Nord, cel puţin doi membri ai echipajelor fiind salvaţi, relatează presa americană.

Doua avioane militare americane s-au prabusit in Oceanul Atlantic dupa ce s-au ciocnit in aer
Două avioane militare americane s-au prăbuşit în Oceanul Atlantic după ce s-au ciocnit în aer

Cele două avioane F-18 s-au prăbuşit joi dimineaţă (joi după-amiază, ora României) la circa 40 de kilometri în larg de zona Oregon Inlet, situată în statul Carolina de Nord, pe Coasta de Est a Statelor Unite.

"A fost vorba de o eroare produsă în zbor", a comunicat Paza de Coastă americană.

Mai multe echipaje ale Pazei de Coastă au participat la căutarea celor patru membri ai echipajelor şi resturilor aparatelor de zbor.

"Două avioane F/A-18 s-au prăbuşit în Oceanul Atlantic. Patru persoane au fost recuperate şi transportate la spital", a declarat un oficial local citat de ABC News.

Conform unor surse militare, cele două avioane de vânătoare aparţineau Forţelor navale americane şi au intrat în coliziune în aer. Avioanele decolaseră de la baza aeriană Oceana, situată în statul american Virginia de Vest şi participau la un exerciţiu militar.

Cei patru membri ai echipajelor avioanelor de vânătoare s-au catapultat şi au fost salvaţi de un elicopter militar HH-60 Jayhawk, trimis de Paza de Coastă, fiind transferaţi la un spital din oraşul Chesapeake.

Sursa: Mediafax

Etichete: avioane militare americane, ciocnire in aer, oceanul atlantic, prabusire

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE