Decizie în instanţă: Două blocuri, ridicate ILEGAL pe spaţiul verde din Bucureşti, vor fi DEMOLATETribunalul Bucureşti a decis ca un investitor care a ridicat ilegal un imobil pe un spaţiu verde din Sectorul 4 să îl demoleze. Un alt bloc, de lângă, ridicat tot ilegal, ar putea fi demolat după ce Inspectoratul de Stat în Construcţii a obţinut o sentinţă similară.

Doua blocuri, ridicate ILEGALE pe spatiul verde, in Bucuresti, vor fi DEMOLATE
Două blocuri, ridicate ILEGALE pe spaţiul verde, în Bucureşti, vor fi DEMOLATE
Foto: Eugen Horoiu/Epoch Times

Cetăţenii din Şoseaua Giurgiului 164, sector 4, au obţinut în instanţă o victorie ce ar putea crea un precedent cu totul special în materie de urbanism, respectiv o decizie pronunţată de Tribunalul Bucureşti prin care un investitor ce a ridicat un bloc pe spaţiul verde, la o lungime de braţ de geamurile lor, va fi obligat sa îl demoleze.

"(Instanţa n.r.) dispune obligarea pârâtului Bălţăteanu Silviu la desfiinţarea lucrărilor realizate în temeiul autorizaţiei de construire nr. 460-G din 15.10.2012 şi aducerea terenului la starea existentă înainte de începerea lucrărilor.", a decis Tribunalul Municipiului Bucureşti, conform epochtimes-romania.com.

Victoria cetăţenilor este cu atât mai notabilă cu cât este dublată de altă sentinţă similară, obţinută de Inspectoratul de Stat în Construcţii prin care acelaşi investitor este obligat să desfiinţeze un al doilea imobil construit tot pe spaţiul verde dintre blocurile din Giurgiului 164, menţionează sursa citată.

Ambele clădiri ar urma sa fie demolate în termen de 30 de zile după ce sentinţele judecătoreşti devin definitive. Cele două blocuri sunt construite de acelaşi investitor, Bălţăteanu Silviu.

Unul dintre blocuri, ridicat efectiv la o lungime, două de braţ de geamul vecinilor este la roşu, nefinalizat. Cel de-al doilea, care ar trebui să fie demolat în urma sentinţei pronunţate în favoarea ISC, este dat în folosinţăm iar în el locuiesc deja familii care, pentru a-şi recupera banii, vor trebui să se îndrepte în instanţă împotriva dezvoltatorului.

În ambele cazuri, dezvoltatorul, Bălţăteanu Silviu, este obligat să desfiinţeze lucrările realizate pe cheltuiala sa. 

Etichete: bloc, demolare, Sectorul 4, soseaua giurgiului

0/7 COMENTARII
John
25 Apr 09:23
+0
VOTURI
-0
Nu se ating de ele...in toata tara e la fel...la Craiova, Alexandria, Timisoara, etc...primariile ii protejeaza din cauze electorale, dar si pentru a evita anumite interpretari, ca de exemplu "pedepsirea" pe motive etnice...o sa aiba grija ce platiti de Soros sa ne explice ca e discriminare, legionarism si alte cretinisme...asa ca sunt lasati in pace...
John
25 Apr 09:19
+0
VOTURI
-0
Le demoleaza ISC-ul pe cheltuiala dezvoltatorului...dar va mai fi un proces scurt...
Irina
24 Apr 12:33
+0
VOTURI
-0
Casele tiganilor construite fara autorizatie cand se demoleaza? Nu 1-2 ci toate,din toata tara. Sau tiganii platesc taxa de protectie si nimeni nu se atinge de ei?
Mie,tiganii,cu case uriase,de la Liesti -Galati,mi-au furat toata padurea si institutiile abilitate Politia,Primaria,Romsilva,i-au lasat.Dar tiganii au palate! Si eu sunt saraca lipita si platesc in continuare impozit la padurea care nu mai exista!
ion
21 Apr 19:46
+0
VOTURI
-0
Si daca nu vrea sa le demoleze ce pateste?
Mugur
21 Apr 18:20
+0
VOTURI
-0
Mai sunt niste blocuri in aceeasi situatie, undeva pe Iuliu Maniu colt cu Timonierului...
costel
21 Apr 15:29
+0
VOTURI
-0
Pentru ca din martie 2014 a fost abrogat ordinul ministerului sanatatii care interzicea acest lucru.Despre asta nu vorbeste nimeni.
zzz
21 Apr 15:20
+0
VOTURI
-0
intrebarea corecta ar fi : de ce se poate construi in acest mod intr-un oras din Romania ? ( caz particular : Bucuresti)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h