Două clădiri cu bulină roşie din centrul Capitalei, CONSOLIDATE de PrimărieCGMB a votat, joi, două proiecte care vizează consolidarea a două clădiri cu bulină roşie din Capitală: restaurantul Argentin din centrul Vechi şi clădirea de pe Calea Victoriei 31, care găzduia magazinul Lâna de Aur.

Doua cladiri cu bulina rosie din centrul Capitalei, reabilitate de Primarie
Două clădiri cu bulină roşie din centrul Capitalei, reabilitate de Primărie

Clădirea din strada Blănari numărul 9- consolidată cu 690.000 de euro

Finanţarea se va face de la bugetul local, iar lucrările ar urma să dureze doi ani de zile, conform proiectului aprobat joi. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 3.084.811 de lei (691.832 euro) fără TVA.

Imobilul de pe Blănari este în pericol de prăbuşire, fiind încadrat în categoria de risc seismic de gradul I. Clădirea, care a găzduit celebrul restaurant Argentin, a fost ridicată la sfârşitul secolului XIX, în jurul anului 1870.

Mai multe detalii despre acest proiect, aici

Clădirea din Calea Victoriei 31- consolidată cu 1 milion de euro

Este vorba de clădirea care găzduia celebrul magazin de stofe Lâna de Aur, încadrată, de asemenea, în clasa I de risc seismic. Lucrările în acest caz vor dura tot doi ani de zile şi vor costa municipalitatea 5.229.627 de lei (1.176.281 euro)

Imobilul din Calea Victoriei nr. 31 a fost conceput în secolul al XIX-lea. În 1970 a fost deschis aici restaurantul Simplon şi magazinul de stofe Lâna de Aur. În prezent, la etajele 1-4 există apartamente de locuit, în timp ce parterul şi subsolul sunt evacuate şi nefuncţionale din cauza riscurilor pe care această clădire le implică. 

Mai multe detalii despre proiect, aici.

Etichete: cladiri risc seismic, consolidare bucuresti, restaurant argentin

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE