Două clădiri din Centrul Vechi vor fi consolidate. Una dintre ele va fi supraetajatăConsiliul General al Municipiului București a aprobat, luni, două proiecte privind consolidarea a două clădiri situate în Centrul Vechi. Una dintre ele, află pe strada Blănari, are statut de monument istoric. Cea de-a doua, situată pe Splaiul Independenței, va fi supraetajată și va deveni sediul Centrului de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București. Valoarea totală a investiției pentru consolidarea celor două clădiri este de 4,2 milioane lei. 

Doua cladiri din Centrul Vechi vor fi consolidate. Una dintre ele este monument istoric
Două clădiri din Centrul Vechi vor fi consolidate. Una dintre ele este monument istoric

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, luni, două proiecte privind consolidarea a două clădiri situate în Centrul Vechi.

Conform primului proiect, Primăria Capitalei va consolida clădirea situată pe strada Blănari, nr.10. Imobilul, cu subsol, parter, două etaje și pod, a fost construit în 1875. "Clădirea are structura de rezitență uzată și degradată datorată în mare parte cutremurelor, prăbușirii imobilelor de la nr. 4 și 6, precum și de prăbușirea parțială a imobilului de la nr.8 de care este legat prin tiranți de susșinere", se precizează în raportul de specialitate al Primăriei Capitalei. 

Imobilul este deținut în proporție de 24,71% de CGMB, iar restul de 75,21% de persoane fizice, care au locuințe în clădire (31.93%) sau dețin spații cu altă destinație decât cea de locuit (43,36%). 

Valoarea totală a investiției este de 2.533. 372 lei cu TVA, iar durata de realizare a proiectului de 24 de luni. 

Cea de-a doua clădire ce va fi consolidată de Primăria Capitală este situată pe Splaiul Independenței nr.2. Imobilul va fi recompartimentat și supraetajat. Astfel, de la un regim de înălțime S+P+2E, la sfârșitul proiectului va ajunge la S+P+3E+4R. 

Valoarea totală a investiției este de 1.761.674 cu TVA, iar durata de realizare de 12 luni.

Când lucrările vor fi terminate, clădirea va deveni sediul Centrului de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București.

Etichete: Centrul vechi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consolidare, monument istoric, Splaiul Independenţei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE