Două cutremure marţi dimineaţă, în Buzău şi Covasna. Ce magnitudine au avutDouă cutremure au avut loc marţi dimineaţa în ţara noastră.  Unul s-a produs în judeţul Buzău, al doilea în judeţul Covasna.

Doua cutremure in aceasta dimineata, in Buzau si Covasna. Ce magnitudine au avut
Două cutremure în această dimineaţă, în Buzău şi Covasna. Ce magnitudine au avut

Primul seism a avut loc la ora 02.23, în judeţul Buzău, şi a avut 2,7 grade. Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului, seismul s-a produs la o adâncime de 126 de km.

Al doilea cutremur a fost înregistrat la ora 06.22, în judeţul Covasna, şi a avut 2,6 grade. Acesta s-a produs la o adâncime de 109km.

Cele mai mai puternice cutremure produse în România după Revoluţie sunt cele înregistrate pe 30 şi respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 şi respectiv 6,4 pe scara Richter.

În ultimii 10 ani, trei mişcări seismice au depăşit magnitudinea de 5 pe scara Richter, respectiv cele din 25 aprilie 2009, cu magnitudinea de 5,4 pe Richter, cel din 6 octombrie 2013 cu magnitudinea de 5,4 pe Richter şi cel din 22 noiembrie 2014 cu 5,4 pe scara Richter.

De la începutul anului au fost înregistrate aproximativ 60 de seisme de mică magnitudine în România, în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş.

Doar două dintre mişcările telurice au avut magnitudini peste 4 pe scara Richter, respectiv un cutremur pe 1 martie, cu magnitudine 4 pe scara Richter şi altul pe 7 ianuarie, cu o magnitudine de 4,1 pe scara Richter. Ambele au avut epicentrul în zona seismică Vrancea.

Etichete: cutremur, cutremur buzau, cutremur Covasna, cutremur Vrancea, seism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE