Două echipe de fotbal de top din România, excluse de UEFA din cupele europeneCluburile CFR Cluj și Astra Giurgiu au fost amendate cu 150.000 de euro, respectiv 100.000 euro de către Comisia de Control Financiar a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA). Cele două echipe vor fi suspendate în următoarele trei sezoane ale cupelor continentale dacă nu vor face dovada plății până la data de 31 ianuarie 2015 a datoriilor identificate la 30 septembrie.

Doua echipe de fotbal de top din Romania, excluse de UEFA din cupele europene
Două echipe de fotbal de top din România, excluse de UEFA din cupele europene
Foto: www.realitatea.net

Decizia a fost luată de camera de judecată a Corpului de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, scrie romaniatv.net.

CFR Cluj şi Astra Giurgiu pot scăpa de această sancţiune dacă vor face dovada achitării datoriilor până la data de 31 ianuarie 2015.

Gruparea ardeleană a primit şi o amendă de 150.000 de euro, în timp ce Astra Giurgiu a fost sancţionată cu 100.000 de euro.

Clubul Ekranas Panevezys (Lituania) a fost exclusă din cupele europene în următoarele două sezoane în care se va califica și a fost amendat cu 15.000 de euro.

În cazul echipei Bursaspor (Turcia), suspendarea din cupele europene se va aplica pentru următoarele patru sezoane. Clubul a fost amendat și cu 100.000 de euro, dintre care 50.000 vor trebui achitați doar dacă gruparea nu face dovada plății până pe 15 ianuarie 2015 a datoriilor identificate la 30 septembrie.

Etichete: Astra Giurgiu, CFR Cluj, cupele europene, UEFA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE