Două noi parcări de tip park&ride, construite în CapitalăDouă parcări de tip park & ride vor fi inaugurate în sudul Capitalei, în zona staţiilor de metrou Piaţa Sudului şi Apărătorii Patriei, a anunţat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Doua noi parcari de tip park&ride, construite in Capitala
Două noi parcări de tip park&ride, construite în Capitală

El a precizat că prima care va fi inaugurată, în maximum trei săptămâni, este parcarea P+2 de la Piaţa Sudului care are 300 de locuri. Parcarea de la Apărătorii Patriei are peste 200 de locuri şi va fi inaugurată până la sfârşitul lunii octombrie. Ambele parcări sunt finalizate.

Conform autorităţii locale, parcarea din zona staţiei de metrou Apărătorii Patriei are pe terasă terenuri de sport multifuncţionale.

Daniel Băluţă a afirmat că, în total, sunt peste 2.000 de locuri în parcările de tip park & ride de pe raza sectorului 4. El a amintit că parcări de acest tip funcţionează deja în zona staţiilor de metrou Berceni, Constantin Brâncoveanu şi Tineretului.

Primarul a precizat că parcările park & ride vor funcţiona gratuit cel puţin doi ani. "Consider că nu e o abordare corectă de a taxa din prima secundă un loc parcare. (...) Oamenii trebuie să se obişnuiască să folosească astfel de facilităţi", a afirmat Băluţă.

După aceşti ani, el crede că se va merge pe abonamente, opinând că un preţ de 100 - 150 lei pe un abonament lunar e "mai mult decât decent".

Pe de altă parte, edilul a declarat că şoseaua Berceni, tranzitată de zeci de mii de oameni pe zi, "a intrat în normalitate", a fost supralărgită la patru benzi, are iluminat public, valoarea investiţiei cu tot cu parcajele realizate nedepăşind 5 milioane de euro.

"O altă soluţie pe care o implementăm e tot în această zonă - staţia de metrou ceva mai jos, la încă 1,5 km, la 700 m de linia de centură. Avem finalizat studiul de fezabilitate, lucrăm cu Metrorex şi cu Jaspers ca să putem aplica la Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare, o investiţie de 40 de milioane euro, asociată cu o parcare extrem de mare", a declarat Băluţă.

Potrivit primarului, în sectorul 4 sunt înmatriculate 150.000 de maşini. "Ne îndreptăm, cu tot ce avem în lucru, către 60.000 de locuri de parcare. Am reuşit să le creştem numărul de la aproximativ 39.000", a afirmat edilul.

Etichete: construite parcari, Daniel Băluță, parcare park ride, park ride, Sectorul 4

0/1 COMENTARII
Constantiniu Marcel
03 sep 09:58
+0
VOTURI
-0
In Piata Constitutiei la anul si la multi ani, tirguri de chimicale sa otravim poporul narod care nu va mai voteaza. Traiasca bosorogii, bugetarii si pensionarii votanti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE