Două pasaje pietonale, construite pe sub Bd. Kiseleff. Lucrarea, gata în primăvarăDin primăvara anului viitor, bucureștenii vor putea traversa bulevardul Kiseleff din Capitală pe sub pământ prin intermediul a două pasaje pietonale subterane. Primul, care există deja și subtraversează acum bd. Kiseleff și Bd. Mărăști, va fi scurtat și modernizat, urmând a fi dotat cu lifturi și scări rulante. Cel de-al doilea urmează a fi construit începând cu zilele următoare și va lega nodul de transport de la Piața Presei Libere (capăt tramvai 41) cu aleea ce desparte Berăria H de Hard Rock Cafe. Lucrările fac parte din proiectul pasajului subteran de la Piața Presei Libere și vor fi terminate în primăvara anului viitor. 

Bulevardul Kiseleff din Capitală va putea fi subtraversat prin intermediul a două pasaje pietonale, din primăvara anului viitor. Proiectul pasajului subteran de la Piața Presei Libere prevede construirea unui nou pasaj subteran pietonal, dar și scurtarea și modernizarea celui deja existent.

Pasajul nou va fi construit între aleea de intrare în Parcul Herăstrău, între Berăria H și Hard Rock Cafe, și nodul de transport de la Piața Presei (capătul liniei de tramvai 41).

"Pentru a-l putea realiza fără a deranja prea mult traficul rutier s-au realizat niște elemente prefabricate ale pasajului. Aceste elemente, care reprezintă de fapt structura pasajului pietonal, vor fi montate sub infrastructura rutieră, sub bulevard, într-un singur weekend", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, șeful Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

(click pentru a mari imaginea)

Noul pasaj va fi dotat cu lifturi și scări rulante. Lucrările la noul pasaj pietonal vor începe în perioada imediat următoare. Astfel, există propunerea ca montarea structurii pasajului să aibă loc în weekend-ul de 1 decembrie, când vor fi trei zile libere.

De asemenea, pasajul pietonal deja existent care subtraversează acum Bd. Kiseleff și bd. Mărăști, fiind cuprins între intrarea în Parcul Herăstrău și turnurile gemene de la Piața presei Libere (intrarea Mircosoft), va fi scurtat și modernizat.

"Pasajul pietonal deja existent interferează cu viitorul pasaj rutier si atunci va fi scurtat. Practic va subtraversa doar bd. Kiseleff. În același timp, va fi și modernizat", a explicat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Lucrările la cele două pasaje ar trebui finalizate până în primăvara anului viitor, când este termenul de finalizare pentru întreg proiectul pasajului rutier subteran de la Piața Presei Libere.

Noul pasaj rutier va avea 700 de metri și va fi realizat pe sensul dinspre DN1 spre Soseaua Kiseleff și bd. Mărăști. Șoferii vor intra în pasaj de pe Sos. București-Ploiești, după Fântâna Miorita. Sub Piața Presei Libere, pasajul se va bifurca, șoferii având la dispoziție două ieșiri: pe Șoseaua Kiseleff, în zona strandului Tineretului, și pe bd. Mărăști, după City Gate Towers. 

VEZI AICI CUM VA ARĂTA: 

Etichete: Pasaj Piaţa Presei Libere, pasaj pietonal, realitatea

0/7 COMENTARII
Lily
26 nov 10:43
+0
VOTURI
-0
de 1 dec ? si parada' ? prin groapa ?
Ing.
25 nov 18:58
+0
VOTURI
-0
Pasajul existent va fi scurtat... pentru că terenul pe care e ieşirea lui a fost vândut de primărie. Evident, cumva o să trebuiască astupat tunelul existent (sau o să rămână pe post de depozit, fiind astupată doar ieşirea).

Nu era mai ieftin să se monteze nişte limitatoare de viteză acolo? Dar stai, cum să pui limitatoare pe artera de protocol? Mai bine băgăm pietonii în pământ ca şobolanii, nu se cade ca domn' prim ministru/preşedinte/şmecher cu SUV să reducă viteza la o trecere de pietoni!
QQQ
25 nov 15:49
+0
VOTURI
-0
De ce nu are ursul coada?. Daca nu se face e rau, daca se face de ce se face asa. Avem o tara de experti in datul cu parerea. Asa nu mai construim nimic.
vlad
25 nov 14:39
+0
VOTURI
-0
Da, pasaje bune... pacat ca-l scurteaza pe primul, dar asta e. Al doilea chiar e bun acolo, sa lege statia de tramvai de parc, pot sa anuleze si zebra de acolo. Astea sunt chestii inspirate, nu ca pasajul pe care-l planuiesc la Antipa
Cris
25 nov 10:35
+0
VOTURI
-0
Acest articol este reiclat. A mai aparut saptamana trecuta. Nu va transformati in tabloid de kkt.
ggg
25 nov 10:07
+0
VOTURI
-0
cateva intrebari de bun simt:
daca sunt in carut cu rotile le pot folosi ?
daca am copilul in carut le pot folosi ?
daca copilul meu este cu bicicleta, poate trece spre parc ?


daca exista cel putin un raspuns cu nu inseamna ca sunt bani aruncati si bataie de joc.
Littleangel
25 nov 09:04
+0
VOTURI
-0
Adica doua pasaje pietonale care fac acelasi lucru la o distanta cca 200m.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE