Două persoane, depistate cu virusul West Nile în BuzăuDouă cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost confirmate în județul Buzău. 

Doua persoane, depistate cu virusul West Nile in Buzau
Două persoane, depistate cu virusul West Nile în Buzău

O femeie în vârstă de 74 de ani, din comuna Amaru, şi un bărbat de 36 de ani, din municipiul Buzău, domiciliat pe strada Orizontului au fost depistați cu virusul West Nile. Nicio persoană care domiciliază în cele două zone, comuna Amaru şi strada Orizontului, nu mai poate dona sânge.

Iniţial, trei persoane au fost spitalizate, însă pentru unul dintre pacienţi, un bărbat de pe strada Gogu Vicatus, analizele au ieşit negativ.  “Am înregistrat trei suspiciuni prin această infecţie, două au fost chiar confirmate, ele provin din zona strada Orizontului şi Amaru. Noi am informat şi Centrul de Transfuzii, am atenţionat vizavi de operaţiunile de dezinsecţie pe care trebuie să le repetăm pentru eficienţă”, a declarat dr. Carmen Scântei, epidemiolog în cadrul DSP Buzău.

Virusul West Nile este un potenţial factor declanşator al unor afecţiuni mai grave iar principala cale de transmitere este înţepătura de ţânţar. Simptomele moderate includ febră, durere de cap, vărsături, dureri musculare şi articulare, urticarie la nivelul pieptului sau simptome gastrointestinale. Simptomele severe, pe de altă parte, dezvoltă febră puernică, rigiditate la nivelul gâtului, psihoze, deprimare, dezorientare, pierderea vederii, convulsii chiar şi comă. În cazul simptomelor severe, se recomandă prezentarea de urgenţă la spital. 

Sursa: adevarul.ro

Etichete: virsu, West Nile

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE