Două supermarket-uri Carrefour, ÎNCHISE temporar din cauza neregulilor. Ce a găsit ANPC la controlControalele făcute de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la 14 magazine Carrefour din Bucureşti şi din ţară s-au soldat cu amenzi de peste 300.000 de lei, cu aproape 1,5 tone de produse retrase de le vânzare, cu închiderea raioanelor la care se vindea mâncare gătită sau cu propunere de închidere temporară a două magazine, după ce inspectorii au găsit alimente păstrate la temperaturi inadecvate, cu data limită de consum depăşită sau depozitate în condiţii neigienice.

Doua supermarket-uri Carrefour, INCHISE temporar din cauza neregulilor. Ce a gasit ANPC la control
Două supermarket-uri Carrefour, ÎNCHISE temporar din cauza neregulilor. Ce a găsit ANPC la control

Controalele s-au desfăşurat în 24 octombrie, au vizat magazine Carrefour, din Bucureşti şi din Satu Mare, Cluj, Oradea, Baia Mare, Constanţa, Braşov, fiind verificate 6.724 de kilograme de produse alimentare, în cazul a 1.660 de kilograme fiind constatate abateri.

În Bucureşti, la Carrefour Mega Mall a fost găsit la vânzare piept de mânzat cu data de valabilitate depăşită, peştele era depozitat în condiţii necorespunzătoare, iar produsele calde erau la temperaturi sub 60 de grade.

În Carrefour Militari, neregulile au constat în păstrarea peştelui în alte condiţii decât cele indicate de furnizor, preparatele calde erau la temperaturi sub 60 de grade, iar cele reci erau la temperaturi de peste 8 grade, crap sălbatic din Grecia vândut ca având "prospeţime extra", în condiţiile în care gradul de prospeţime era B. Nereguli similare au fost găsite şi la Carrefour Băneasa, precum şi la Carrefour Bucureşti - Orhideea.

La Carrefour Bucureşti Grand Arena nu erau respectate condiţiile de consum la masa caldă, erau puse în vânzare produse cu termenul de valabilitate depăşit, cu etichete duble,şi peşte alterat.

Nereguli legate de temperaturile de păstrare a alimentelor au fost găsite şi la Carrefour Bucureşti Colosseum.

Sursa: news.ro

Etichete: anpc, Carrefour, control carrefour, nereguli carrefour, protecţia consumatorului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE