Două tramvaie pictate cu graffiti circulă din această săptămână în CapitalăDouă tramvaie ale liniei 1 pictate cu graffiti circulă de luni în Capitală, în cadrul proiectul "CoolTOURal Bucureşti", care urmăreşte încurajarea bucureştenilor şi turiştilor să folosească mijloacele de transport în comun, dar şi descurajarea vandalizării tramvaielor, troleibuzelor şi autobuzelor.

Tramvaie pictate Bucuresti
Tramvaie pictate Bucureşti

Proiectul cultural este prezentat într-un mod inedit, pe două garnituri de tramvai, fiind iniţiat de Primăria Capitalei, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

Întregul proiect "CoolTOURal Bucureşti" urmăreşte, pe de-o parte, încurajarea şi atragerea locuitorilor Capitalei, dar şi a turiştilor să folosească mijloacele de transport în comun, pentru a ajuta la fluidizarea traficului în Bucureşti, iar pe de altă parte, descurajarea vandalizării monumentelor de for public, a mijloacelor de transport în comun şi diminuarea fenomenului ilegal de graffiti, susţin reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

Proiectul "CoolTOURal Bucureşti" îmbină armonios originalul imagisticii sculpturale a Bucureştiului cu modernul, arta stradală, prin atragerea şi implicarea tinerilor într-un proiect cultural prin care aceştia să îşi poată exprima viziunea asupra monumentelor de for public, a unei părţi din istoria tramvaiului bucureştean şi a principalelor obiective cultural-turistice din Bucureşti.

În marile capitale culturale europene, "graffiti" nu mai reprezintă doar vandalizarea spaţiului public, ci este mijlocul prin care tinerii, artiştii şi absolvenţii facultăţilor de arte frumoase îşi exprimă creativitatea. Administraţia locală din aceste oraşe s-a implicat în realizarea unor proiecte care integrează arta stradală în peisajul cultural al oraşului, în cadrul unor festivaluri sau prin organizarea unor zone special amenajate pentru graffiti, precizează reprezentanţii RATB.

Etichete: Bucureşti, grafitti, tramvaie, tramvaie bucuresti, tramvaie grafitti

0/2 COMENTARII
@vlad
27 Dec 13:32
+0
VOTURI
-0
Ba, tu vezi ca e un tren in poza aia (sageata albastra)?! Observi pe naiba in stanga usii!
vlad
27 Dec 11:22
+0
VOTURI
-0
Glumiti?? Imbina armonios?? da, observ acolo in stanga usii, cu semnatura sau mai stiu eu ce!!! Graffitiurile (impreuna cu rahatii de caine), sunt probabil cea mai mare problema a capitalei... toate cladirile sunt mazgalite, nici macar 1% nu sunt graffitiuri serioase, cu ceva valoare "artistica". Nu exista nou bloc reabilitata sa nu fie nenorocit intr-o saptamana... si primaria si politia nu fac nimic!!! Nu exista nimic sfant, orice cladire, chit ca este monument, este mazgalita.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE