Dragnea, audiat la Înalta Curte, în Dosarul ReferendumuluiLiviu Dragnea a ajuns, luni dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în Dosarul Referendumului. Instanţa a amânat, însă, termenul în acest dosar.

Dragnea, audiat la Inalta Curte, in Dosarul Referendumului
Dragnea, audiat la Înalta Curte, în Dosarul Referendumului
Foto: politicalocala.ro

Instanţa a amânat, din motive procedurale, termenul în Dosarul Referendumului pentru 22 aprilie. Atunci va fi audiat Liviu Dragnea în acest dosar. Ultimul termen în Dosarul Referendumului era programat luni, 30 martie, dar instanţa a amânat acest termen pentru 22 aprilie.

Dragnea a ajuns la ÎCCJ cu 20 minute mai devreme faţă de de ora anunţată pentru judecarea acestui dosar. Potrivit Realitatea TV, la ÎCCJ se judecă luni ultimul termen în dosarul referendumului. La ora 9.20, dezbaterile nu începuseră încă. Alături de Dragnea au fost chemate 70 de persoane. Fiecare din cele 70 de persoane va putea lua cuvântul în faţa instanţei şi va putea să îşi susţină nevinovăţia.

Pe 11 martie, în acest dosar a fost audiat şi premierul Victor Ponta.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, de catre procurorii DNA, pe 7 octombrie, pentru tentativa de frauda la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie 2012.

El este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60 la suta la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

"După adoptarea în Parlament a hotărârii de suspendare a preşedintelui, la nivelul PSD s-a hotărât ca eu să fiu şef de campanie. Eu eram şi secretar general al PSD. (...) În ziua votului, am stat în sediul din Kiseleff, în biroul secretarului general, pe unde au trecut succesiv colegi şi membri de partid, dar şi susţinători ai noştri şi am ieşit cel mult o oră ca să mă duc să votez", a declarat Dragnea.

El a spus totodată că nu a avut nicio legătură cu sms-urile primite de membrii PSD din ţară în legătură cu procesul de votare şi a precizat că respectivele sms-uri erau parte a unui sistem automatizat de remitere către multipli destinatari a unor texte predefinite.

Dragnea a explicat că doi colegi ai săi din PSD au pus la punct acest sistem informatic de remitere în cascadă a acestor sms-uri şi că el nu a redactat sau trimis personal astfel de mesaje.

"La nivelul echipei de campanie s-a luat la un moment dat în discuţie strategia de comunicare. Eu am participat la aceste discuţii, iar PSD a pregătit un ghid referitor la scrutin, precum şi un calendar electoral. Se spune că eu am dat ordin preşedinţilor de secţii de votare. Eu nu am dat niciun ordin şi nu am vorbit cu vreun preşedinte de secţie. (...) Există declaraţiile unor martori care arată că ei au conceput sistemul informatic pentru sms-uri în 2012. Eu nu am conceput, gestionat, avut parolă sau user, nu am cerut să se transmită vreun sms şi nu am cunoştinţe IT. Am văzut că multe sms-uri sunt semnate cu iniţialele numelui sau cu numele meu. Eu nu ştiu ce să vă răspund despre asta, mai bine să vă spună martorii iniţiatori ai sistemului. (...) În opinia mea, cred că erau mesaje concepute de oameni ce nu aveau cunoştinţe despre campanie", a declarat Dragnea.

El a mai spus că în timpul votării toate partidele primesc la centru informaţii privind prezenţa la vot într-o oră sau maxim două ore şi rezultatele votării după numărătoarea finală, iar între centru şi teritoriu se poate comunica telefonic, prin sms sau email. Mai multe detalii aici.

Etichete: dosar Liviu Dragnea, dosarul referendumul, Liviu Dragnea, referendum, referendum Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE