Dragnea despre majoritatea din CGMB: Este foarte importantă alianţa cu ALDEPreședintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară, că luni va avea o discuție cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și cu Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pe tema constituirii majorității în Consiliul General al Municipiului București, menționând că nu intenționează să rupă relația cu ALDE, care este una "foarte importantă".

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

"O să discut mâine și cu doamna Firea, o să discut și cu domnul Tăriceanu, pentru că este un lucru important. Sigur, în mod firesc, ne-am fi dorit ca cei doi consilieri UNPR să respecte înțelegerea inițială, pentru că au intrat în CGMB pe listele PSD, dar o să vedem, pentru noi e foarte importantă relația și alianța cu ALDE și nu vreau să o rupem. O să discutăm zilele acestea și cu domnul Steriu, și cu domnul Tăriceanu, și cu Gabi Firea și o să luăm o decizie împreună", a declarat Dragnea, într-o intervenție telefonică la Antena 3, unde era invitată primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Precizarea lui Dragnea a survenit unei întrebări privind modul cum va reuși alianța PSD-ALDE să adune mărul necesar de voturi pentru a avea o majoritate calificată în CGMB, în condițiile în care grupul PMP ar deveni mai puternic prin alăturarea celor doi consilieri generali ai UNPR, în urma fuziunii dintre cele două partide, și ar putea astfel să propună un candidat pentru ocuparea funcției de viceprimar al Capitalei.

În context, Firea a admis că, dacă i s-ar adăuga și cei doi consilieri din partea UNPR, grupul PMP ar deveni mai "consistent".

"Noi avem 22 de consilieri generali, UNPR — doi, ALDE — patru, împreună suntem 28. S-a pus problema, într-adevăr, a celor doi consilieri generali UNPR, dacă rămân în alianța noastră — pentru că ei au ajuns în acest consiliu pe lista PSD-UNPR și nu pe o listă proprie de partid — sau intră în grupul PMP. PMP are deja patru consilieri generali, dacă li s-ar adăuga și cei doi din partea UNPR, ar avea șase consilieri generali. Într-adevăr, un grup puțin mai consistent decât cel al ALDE, care are patru consilieri generali, dar mai puțin numeros decât al PNL, care are opt consilieri generali și decât USB, care are 15", a comentat Firea.

Etichete: CGMB, Gabriela Firea, Liviu Dragnea, majoritate CGMB

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE