Dragnea, despre remanierea guvernamentală: „Simt nevoia să se împrospăteze guvernul"Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îi cere explicit premierului o remaniere guvernamentală, asta după ce, în urmă cu câteva zile, noul şef al PSD i-a cerut lui Victor Ponta o analiză a miniştrilor.

Dragnea, despre remanierea guvernamentala: „Simt nevoia sa se improspateze guvernul"
Dragnea, despre remanierea guvernamentală: „Simt nevoia să se împrospăteze guvernul"
Foto: psnews.ro

Liviu Dragnea a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că PSD nu-i va retrage sprijinul politic lui Victor Ponta, dar a fost mult mai tranşant în cazul unei remanieri.

„Daca mâine cade Guvernu, ce se întamplă de poimâine: PNL şi Klaus Iohannis nu au o soluţie. Nu avem de gând să - retragem sprijinul lui Victor Ponta. (...) Eu am avut o discutie cu Victor Ponta şi am ajuns la concluzia că trebuie facută o analiză pentru a vedea dacă trebuie facută o schimbare. Eu simt nevoia să se împrospăteze guvernul, dar cel mai bine trebuie să o simtă prim-ministrul", a spus Dragnea.

Ponta, despre remanierea guvernamentală: "Nimeni nu e de neînlocuit, în frunte cu mine"

"Am avut o discuție cu Victor Ponta, o discuție corectă. I-am spus și cred că are aceeași opinie, că în perioada următoare trebuie să facă o analiză. (...) Este important să facă această analiză și l-am asigurat că, dacă va ajunge la concluzia că trebuie făcute unele schimbări le discutăm și va avea tot sprijinul meu și cred că va avea și sprijinul colegilor din coaliție. (...) Este un lucru pe care trebuie să îl facă", a mai declarat Dragnea.

Declaraţia sa vine după ce luni şeful PSD a spus că a discutat cu premierul despre efectuarea unei analize asupra activităţii Guvernului se poate termina „nu neapărat cu schimbări de miniştri", scrie gandul.info.

"Ar trebui în perioada următoare, şi el (Victor Ponta - n.r.), şi noi, să ne gândim dacă este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbări în structura Executivului. Poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiză serioasă trebuie făcută. (...) După o perioadă de funcţionare a acestui Guvern, a oricărui Guvern, este nevoie de această analiză, adică până la finalul anului, care se poate termina nu neapărat cu schimbări de miniştri", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a subliniat că această analiză cade în sarcina premierului, iar apoi acesta va conveni cu liderii PSD dacă se impun sau nu măsuri. "Dacă premierul va considera că are nevoie de o îmbunătăţire a activităţii într-un anumit domeniu sau nu, vom discuta şi dacă vom conveni acest lucru va avea tot sprijinul", a precizat acesta.

Liderul PSD a spus că a avut o întâlnire cu copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, ocazie cu care a discutat despre ''o analiză a actului de guvernare'' în perioada următoare.

"Vreau să vă spun că am avut o discuție și cu domnul Tăriceanu, astăzi după-amiază, și are același punct de vedere că, în perioada următoare, o discuție trebuie făcută. Dacă, concluzia este că toți miniștrii din Guvern sunt buni și că actul de guvernare nu are de suferit și poate fi îmbunătățit va avea tot sprijinul nostru, dar analiza trebuie făcută, într-un termen rezonabil, de două-trei săptămâni", a adăugat Dragnea.

Etichete: Liviu Dragnea, remaniere, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE