Dragnea, după ce Nicuşor Dan a refuzat oferta PSD: "Nu putem sta cu mâna întinsă la nesfârșit"Gabriela Firea i-a propus lui Nicuşor Dan postul de viceprimar, însă liderul USB a refuzat oferta. Liviu Dragnea spune că nici PSD, nici Firea nu pot stacu mâna întinsă la nesfârșit și "în rugăminți față de unii care nu vor să colaboreze": "Dintr-un motiv foarte simplu: chiar are treabă. ".

Gabriela Firea si Nicusor Dan
Gabriela Firea şi Nicuşor Dan
Foto: jurnalistii.ro

Un candidat PSD a câștigat pentru prima dată funcția de primar general al Capitalei, prin Gabriela Firea, care a obținut 42,98 la sută din voturi, potrivit rezultatelor oficiale parțiale. Pe locul al doilea s-a clasat Nicușor Dan, cu 30,52 la sută din voturi, un candidat care a reprezentat Uniunea Salvați Bucureștiul, formațiune născută din rândul societății civile. Mai mult, este pentru prima dată după Revoluție când un partid politic câștigă tot la Capitală – și funcția de primar, și toți primarii la sectoare, a subliniat liderul PSD, Liviu Dragnea, citat de digi.24.

Pentru a avea însă o majoritate solidă în Consiliul General, Gabriela Firea i-a propus lui Nicușor Dan să devină viceprimar, ofertă pe care liderul USB a declinat-o.

Întrebată dacă își menține oferta făcută înainte de alegeri, Gabriela Firea a spus, luni, că are un contract cu „bucureștenii" și că îi va reprezenta pe toți. „Suntem în alianță politică cu UNPR și într-un parteneriat și colegialitate cu ALDE. După finalizarea numărătorii voturilor, împreună vom lua o decizie. Dar așa cum știți, noi suntem oameni serioși, dacă am întins odată o mână nu cred că avem motive să o retragem. Într-adevăr, declarațiile de ultim moment ale dânsului (Nicușor Dan – n.r.) ne-au pus un pic pe gânduri, dar noi facem toate alianțele doar în beneficiul bucureștenilor și sunt convinsă că toate proiectele pe care le vom propune în Consiliul General, vor fi votate, indiferent dacă există sau nu o majoritate, din punct de vedere al criteriului politic", a spus Gabriela Firea.

La insistențele jurnaliștilor, care au întrebat-o pe Gabriela Firea dacă negociază în continuare cu USB, liderul partidului, Liviu Dragnea, a intervenit și a făcut niște precizări:

„Gabriela Firea a făcut o ofertă cinstită, o ofertă corectă lui Nicușor Dan, exclusiv în interesul bucureștenilor. Am văzut că Nicușor Dan a refuzat explicit această propunere de colaborare, de a forma o majoritate solidă în Consiliul General pentru ca proiectele importante din București să fie aprobate, pentru ca în Consiliul General și în Primăria Generală să nu fie disfuncționalități și actul administrativ să fie foarte cursiv. Nu putem sta nici noi ca partid, nici doamna primar general cu mâna întinsă la nesfârșit. Dintr-un motiv foarte simplu: chiar are treabă. (...) Noi n-o să stăm în negocieri politice, doamna primar general cu atât mai puțin. Dacă până se va constitui majoritatea în Consiliul General , dumnealor (USB – n.r.) vor reveni la sentimente mai bune, cu dragă inimă doamna primar general, colegii mei, consilierii generali vor participa la această colaborare, dacă nu, noi n-am susținut candidați, dna Firea n-a ajuns primar general pentru a sta permanent în rugăminți față de unii care nu vor să colaboreze", a punctat liderul PSD.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Gabriela Firea, Liviu Dragnea, nicuşor dan

0/3 COMENTARII
Pentru xyz
07 iun 14:47
+0
VOTURI
-0
A sustinut spitale psihiatrice mai bune. poate te faci bine...sau poate nu
xyz
07 iun 14:36
+0
VOTURI
-0
Ce a sustinut acest jegos Nicusoros George Dan in viata lui pentru Bucuresteni? In afara de banii nicusoros.
ogh
06 iun 18:24
+0
VOTURI
-0
mars la cotet psdisti jegosi. daca va apucati iar de furaciuni s-ar putea sa va treziti iar cu lumea in strada. Nicusor Dan a zis ca nu accepta oferta voastra jegoasa dar daca aveti proiecte bune pt Bucuresti le va sustine.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h