Dragnea, la ÎCCJ pentru un nou termen în dosarul de instigare la abuz în serviciu. Ce a declaratTrei inculpaţi din dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu le-au cerut magistraţilor să fie judecaţi în procedură simplificată, aceştia recunoscându-şi faptele. Preşedintele PSD susţine că este nevinovat şi că dosarul se bazează pe 3 "declaraţii neadevărate".

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

"Este problema dumnealor (n.r. a doua inculpate care au solicitat procedura simplificată), nu schimbă cu nimic atitudinea mea şi nici adevarul. Acest dosar se bazează pe trei declaraţii, cred, care sunt neadevărate. Eu o să aduc trei martori", a spus Liviu Dragnea la finalul şedinţei de judecată, potrivit Mediafax.

La termenul de marţi, trei dintre inculpaţii din dosar, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, au cerut procedura simplificată, recunoscându-şi vinovăţia.

Avocatul Valentinei Marica, fost şef al Complexului de recuperare al D.G.A.S.P.C. Teleorman, le-a spus judecătorilor că la termenul următor va solicita să fie judecată pe baza procedurii simplificate.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea, fosta sa soţie, Bombonica Prodana, şi alţi inculpaţi au susţinut că sunt nevinovaţi şi au contestat o probele, solicitând readministrarea lor.

"Am înţeles învinuirile care mi se aduc şi nu este necesar să mi se aducă explicaţii suplimentare. Înţeleg să mă prevalez de dreptul la tacere. Nu solicit procedura simplificată deoarece mă consider nevinovat", le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor.

Întrebat de jurnalişti dacă şi-a învaţat lecţia după condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare, Dragnea a răspuns : "Mă abţin. Nu am citit toată motivarea, doar ce a apărut în presă. O să mă uit, în primul rând, cu atenţie, să văd cine a semnat această motivare, să vedem dacă avea dreptul să semneze, pentru că totuşi, de la această clădire se aşteaptă ca legea să fie respectată la rigoare, pe de-o parte. Pe de altă parte, am înţeles că s-a dat pentru exemplificare. Deci dacă oamenii sunt condamnaţi pentru exemplu, mi-aduc aminte de nişte vremuri triste din această ţară. Oamenii, vinovaţi, nevinovaţi, trebuie condamnaţi pentru exemplu. Eu nu cred că asta e corect. (..) În 11 decembrie, 46% dintre cei care au votat, au crezut că sunt un exemplu pozitiv. Poate restul nu. Dar o să avem timp să vorbim, că am înţeles că vine un referendum şi o să avem timp să vorbim despre toate aceste lucruri şi să vedem dacă cel care îl iniţiază, la final o să fie mulţumit că l-a iniţiat".

Liviu Dragnea a contestat, printr-o cale extraordinară de atac, decizia definitivă de condamnare, primul termen fiind stabilit pentru miercuri la Tribunalul Bucureşti.

"Să vorbesc cu doamna avocat să vedem dacă trebuie să merg. Eu am dat-o la presă, e destul de limpede, chiar dacă un domn judecător, căruia nu îi pronunţ numele, celebru de altfel, care a fost în CSM, după ce acum ceva timp în cazul Rarinca spunea ceva îngrozitor, că şi dacă o persoană este achitată, nu înseamnă că este nevinovată. Asta arată de fapt cum gândeşte un judecător, adică toţi suntem vinovaţi, decide dumnealui pe care îl condamnă şi pe care îl achită. Am văzut că a vorbit despre acest demers ca fiind o prostie. Nu mă interesează considerentele dumnealui, numai că încalcă nişte legi de organizare judecătorească şi nişte legi care obligă orice judecător să pună presiune sau să încerce să influneţeze o decizie a instanţei. În rest, acolo, aşa cum am scris în acea contestaţie, atâta timp cât hotărârea nu este completă, am acest drept să contest", a spus Dragnea.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 28 martie a.c.

Etichete: abuz în serviciu, dosar Liviu Dragnea, Liviu Dragnea

0/3 COMENTARII
Marcela
16 Feb 22:58
+0
VOTURI
-0
Noroc c-ai semnat tu, abcdef-ule... Rade ciob de oala sparta.

"Daca nu a avut dreptul sa semneze [virgula] a comis abuz in serviciu", zici tu. Deci nu e importanta motivarea actului cat cine a semnat acea motivare. Daca unul omoara pe cineva si e condamnat la inchisoare, ala nu neaga fapta, ci se uita sa vada cum poate invalida sentinta. Gandire de ertevist fanatic. Si binomu', binomu', ce-a facut binomu'?

Ma uitam la cine se agita cu ordonanta aia nenorocita. Numai unul si unul, oameni de valoare, una care a facut frauda de vreo 2 milioane de euro, altul care a furat "decat trei masini"... Astia-s oamenii pe care tu vrei sa-i lasi pe strada? Ia-ti-i acasa si spala-te pe cap cu ei! Eu nu vreau sa fiu in acelasi magazin cu un hot de buzunare iesit prin ordonanta. Sau in parcul unde se duc copiii mei sa fie un violator iesit prin aceeasi ordonanta. Sau vreun criminal... Daca tu ai asemenea rude, condoleantele mele!
Si cum mama ma-sii toti sustinatorii PSD sunt doar oameni care doar injura? Desteptule, sclipitorule, putori, ragalii...? Suna cunoscut? Sa moara intelectualii, nu-i asa? Sa vina minerii! Noi muncim, noi nu gandim!

Chiar ca nu ne mai facem bine.
abcdef
16 Feb 21:49
+0
VOTURI
-0
De ce nu ai semnat ti? Drept nici tu nu aveai, dar asta nu conteaza. Ai decis ca Ceausescu, ca Dragnea e vinovat, si cu asta gata. Ca cine a semnat, nu e important? Asta e cel mai important, desteptule. Daca nu a avut dreptul sa semneze a comis abuz in serviciu. Nici asta nu e problema, dupa ce s-a abrogat OUG 13.
Cine a semnat?
16 Feb 17:35
+0
VOTURI
-0
Dragnea a răspuns : "O să mă uit, în primul rând, cu atenţie, să văd cine a semnat această motivare, să vedem dacă avea dreptul să semneze."

Deci asta-i problema majoră. Cine a semnat sentința lui. Nu motivarea, nu acuzațiile, nimic altceva. CINE a a vut tupeul să-l acuze. Probabil că peste câteva zile vom auzi că acea persoană a fost în excursie cu Condrea și-a băut un pahar de vin cu Kovesi, că tot e la modă...
Penibil. Nu-și neagă acuzațiile, dar amenință subtil. România fanarioților.

Dumnezeu să ne odihnească, că nu ne mai facem bine...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE