Dragnea vrea amenzi usturătoare pentru "defăimare socială". Legea a fost adoptată de SenatLegea care prevede amenzi usturătoare pentru "defăimare socială", proiect propus de Liviu Dragnea, a fost adoptată de Senat.

Dragnea vrea amenzi usturatoare pentru "defaimare sociala". Legea a fost adoptata de Senat
Dragnea vrea amenzi usturătoare pentru "defăimare socială". Legea a fost adoptată de Senat
Foto: ancheteonline.ro

Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, vrea amenzi usturatoare pentru cei care "defaimeaza social" o persoana sau un grup de oameni, iar pentru asta a scris si o lege, care a fost si adoptata miercuri, de senatori. Initiatorul doreste sa fie incriminata inclusiv defaimarea pe criteriul apartenentei la un partid politic. Opozitia s-a opus ideii si a sustinut ca acest document poate deveni o arma in timpul campaniilor electorale, anunta stirileprotv.ro.

Liviu Dragnea explica in legea adoptata de Senat ca "defaimarea sociala" reprezinta fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei la un anumit grup social.

"Defaimarea sociala - fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei la un anumit grup social" - este definitia propusa de legea lui Liviu Dragnea.

Iar prin grup social, initiatorul intelege inclusiv un partid politic. Tocmai acest lucru i-a facut pe reprezentantii opozitiei sa protesteze: "Prin grup social se intelege orice categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, APARTENENTA POLITICA, orientare sexuala, origine sociala, avere, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA."

Emil Pascan, viceliderul senatorilor PNL: "Daca era atat de simplu, stimati colegi, n-am mai fi avut razboaie, n-ar mai fi fost fascismul, i-ar fi iubit fascistii pe evrei. Romanii au fost totdeauna un popor tolerant, nu au avut nevoie de legi care sa le impuna coercitiv toleranta."

Liberalii considera ca demersul liderului PSD este inutil, cata vreme sunt in vigoare legea anti-discriminare si codul penal. Pe de alta parte, opozitia sustine ca legea ar putea fi folosita in bataliile politice viitoare. Concret, cine va ataca un partid sau un politician pentru apartenenta sa, risca, nu gluma.

Liviu Dragnea vrea ca amenda sa mearga pana la 60 de mii de lei. Dupa cum era de asteptat, PSD-istii au votat fara ezitare legea scrisa de liderul lor.

Initiatorul a refuzat sa spuna care sunt motivele pentru care vrea o lege anti-defaimare. "O sa fac o conferinta de presa in care sa explic foarte bine aceasta lege. Am si eu o singura rugaminte, poate exagerata: am spus ca voi face o conferinta de presa. Este mult prea importanta legea", a motivat Liviu Dragnea.

Proiectul de lege va trece acum la Camera Deputatilor, unde urmeaza sa fie dezbatut si votat.

Etichete: amenzi, lege, Liviu Dragnea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE