Dragoș Pîslaru: Suntem pe cale să semnăm un acord cu sindicatele din administrațieMinisterul Muncii este pe care să semneze un acord cu sindicatele din administrație pentru a găsi soluții la problemele ridicate de acestea, a declarat vineri ministrul de resort, Dragoș Pîslaru, după două ore de discuții cu reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA).

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru
Ministrul Muncii, Dragos Pîslaru

"Suntem pe cale să semnăm un acord cu sindicatele, în care să căutăm să găsim niște soluții pe parcursul verii pentru problemele lor", a afirmat Dragoș Pîslaru.

Întrebat de jurnaliști dacă este vorba de majorări salariale, ministrul a afirmat că problemele se centrează pe anumite drepturi ce ar putea fi acordate în limita bugetului local. Revendicările FNSA sunt următoarele: majorarea cu 25% a salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală, eliminarea în totalitate a art. 31, alin. 4 din OUG nr. 20/2016, acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, și acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din administrația publică locală.

Potrivit unui comunicat al FNSA, remis, luni, în cadrul întâlnirii din data de 27 iunie 2016 a sindicaliștilor cu ministrul Muncii nu s-a ajuns la niciun consens în cadrul procedurii de conciliere.

Etichete: Dragoş Pîslaru, Ministerul Muncii, ministrul Muncii, ministrul muncii dragos pislaru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE