DRAMA unei mari actriţe din România: Nu-i ajung banii nici pentru pâineDupă 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, actriţa Aimée Iacobescu trăieşte o adevărată dramă. Aproape toată pensia ei se duce pe medicamentele care o ţin în viaţă şi nu-i mai rămân decât 40 lei pentru mâncare şi facturi.

DRAMA unei mari actrite din Romania: Nu-i ajung banii nici pentru paine
DRAMA unei mari actriţe din România: Nu-i ajung banii nici pentru pâine
Foto: cinemagia.ro

Aimée Iacobescu îşi pusese speranţa într-o indemnizaţie de merit de la UNITER (Uniunea Teatrală din România), însă i s-a transmis, pe un ton cinic, „să mai aibă răbdare"... Cât?! „Câţiva ani, să mai moară" din actorii care beneficiază deja de aceste pensii suplimentare, scrie ziarulring.ro.

Disperată, a ajuns să-şi vândă obiectele de valoare din casă.

Aimée Iacobescu susţine că e îndreptăţită să primească indemnizaţie de merit de la UNITER. Aceasta a depus şi o cerere acum doi ani, însă n-a primit nimic. „Îndeplinesc toate condiţiile de acordare. Am în palmares zeci de premii naţionale şi internaţionale, am recomandări serioase de la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi de la alte personalităţi marcante, deţin «Meritul cultural» în grad de comandor. L-am sunat pe preşedintele UNITER, Ion Caramitru, şi mi-a spus că până mi se va acorda această indemnizaţie mai durează ani şi că înaintea mea sunt alţii cu mai multe merite... Mi s-a părut jignitor. Aşa că, până atunci, n-am decât să mor de foame. Şi singura speranţă era la UNITER. Acum nu mai am nicio ieşire", declară Aimée Iacobescu cu lacrimi în ochi.

Etichete: actriţă, drama, mâncare, sărăcie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE