Dragnea, despre negocierile cu Iohannis: PSD merge singur la Cotroceni, ca fiecare partidPreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, că social-democraţii vor merge singuri la Cotroceni, ca şi reprezentanţii tuturor celorlalte partide. Şeful statului a anunţat, în cadrul unei declaraţii de presă, că va avea negocieri cu partidele privind desemnarea unui premier interimar.

Drangea, despre negocierile cu Iohannis: PSD merge singur la Cotroceni, ca fiecare partid
Drangea, despre negocierile cu Iohannis: PSD merge singur la Cotroceni, ca fiecare partid
Foto: politicalocala.ro

Liderul social-democraţilor a precizat că mulţi dintre colegii săi sunt supăraţi din cauza faptului că trebuie să demisioneze pentru că "cine trebuia să-şi dea demisia nu a făcut-o".

"Cea mai importanta este stabilitatea acestei tari, poate nu este informatie care genereaza rating.

Aceasta tara trebuie guvernata, trebuie stabilizata, trebuie sa ramana stabila in continuare.

O sa propun o solutie care sa aiba in spate stabilitatea tarii.

Colegii mei sunt in mod legitim suparati ca un guvern care a facut foarte multe lucruri bune in Romania a trebuit sa demisioneze din cauze care nu tin de ei. Sunt suparati pe cine trebuia sa isi dea demisia si nu au facut-o.

Este foarte important sa mentinem stabilitatea acestei tari.

Nimic nu va mai fi ca inainte. PSD si-a schimbat complet modul de a face politica, 2016 este anul in care vrem sa pregatim noua generatie de lideri care sa aiba o noua abordare politica, o politica care nu trebuie sa mai aiba ezitari in sanctionarea celor care gresesc.

Sunt frustrari acumulate in randul tinerilor si nu numai, ei o exprima mai bine.

Noua generatie de lideri politici are acest mandat", a spus Dragnea, potrivit HotNews.ro.

În ceea ce priveşte consultările cu Klaus Iohannis, şeful PSD a anunţat că a vorbit deja cu preşedintele. "Am vorbit mai devreme cu președintele Iohannis, mi-a transmis că va hotărî în orele următoare când va chema partidele la consultări, dar, în mod firesc, a zis după ce vine în mod oficial demisia de la primul ministru. Până nu vine demisia oficială, constituțional nu poate chema partidele", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Partidele sunt convocate la consultări, la Cotroceni, joi şi vineri. PSD îşi va susţine poziţia pe tema noului premier la ora 15.00

El a adăugat că președintele este cel care va decide ce va face mai departe și a opinat că șeful statului are o responsabilitate foarte mare.

Potrivit şefului social-democraţilor, PSD va merge singur la consultările cu președintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni.

"PSD va merge singur la Cotroceni, așa cum va merge și ALDE și fiecare partid. Așa mi se pare firesc. Invitațiile vor fi făcute pentru fiecare partid și vom merge fiecare separat, nu trebuie neapărat să ne ținem de mână ca să discutăm despre o majoritate", a declarat Liviu Dragnea, la Parlament, întrebat dacă va merge la Cotroceni alături de Gabriel Oprea, președintele UNPR.

El a adăugat că, înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis, liderii coaliției se vor întâlni pentru coordonarea opiniilor, potrivit Agerpres.

"După ce vom ști când o să fim invitați în mod oficial la Cotroceni, sigur ne vom întâlni înainte liderii coaliției, ca să ne coordonăm discuțiile. Fiecare partid merge separat, dar înainte de întâlnirile de la Cotroceni vom avea împreună o discuție să ne coordonăm", a punctat Dragnea.

Etichete: Liviu Dragnea, negocieri, premier, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE