Drumul ce duce în cartierul rezidenţial Greenfield, ILEGAL. PUZ falsificat de Primăria BucureştiAnsamblul rezidenţial Greenfield din Pădurea Băneasa a construit ilegal un drum de acces prin pădure, acest lucru fiind autorizat de Primăria Bucureşti atât de fostul primar Adriean Videanu, şi continuat ulterior de edilul Sorin Oprescu. Şi Registrul Urbaniştilor din România a recunoscut că este „o documentaţie de urbanism cu deficienţe grave în soluţionarea tehnică a situaţiei juridice”. Au existat instituţii care au sesizat oficial autorităţile de control, dar toate au fost muşamalizate sau uitate în sertare. În schimb, Comisia Europeană a deschis procedura de infringement pe acest caz.

Drumul ce duce in cartierul rezidential Greenfiel, ILEGAL. PUZ falsificat de Primaria Bucuresti (Foto greenfieldresidence.ro)
Drumul ce duce în cartierul rezidenţial Greenfiel, ILEGAL. PUZ falsificat de Primăria Bucureşti (Foto greenfieldresidence.ro)

Ilegalităţile legate de ansamblul rezidenţial Greenfield au început încă de pe vremea când primar general era Adriean Videanu. Acestea au fost continuate cu succes de Sorin Oprescu. O recunosc mai multe instituţii ale statului, cum ar fi Corpul de Control al primului-ministru, Registrul Urbaniştilor din România (RUR), Ministerul Mediului şi altele. Cu toate acestea, politicienii nu s-au sfiit să continue cu practicile bine cunoscute.

Prin falsificarea documentelor de către angajaţii Primăriei Capitalei, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis în 2008 că drumul forestier şi fondul forestier din Pădurea Băneasa sunt o prelungire a străzii Vadul Moldovei, arteră care trece prin faţa Grădinii Zoologice şi se opreşte la o barieră, scrie puterea.ro. Dezvoltatorii Greenfield au creat un drum fictiv, aşa-zisa prelungire a străzii Vadul Moldovei, în realitate un drum forestier, prin defrişarea ilegală a unei porţiuni din acest drum. După cum arată şi indicatorul rutier, circulaţia este interzisă, dar valoarea ansamblului rezidenţial creşte prin promovarea căii de acces prin pădure. Oamenii care şi-au cumpărat cu bună-credinţă case şi apartamente în acest complex rezidenţial nu au fost informaţi că vor comite o ilegalitate prin utilizarea acestui drum pietruit. Intenţia dezvoltatorilor Greenfield era de a convinge autorităţile să construiască o autostradă cu 6 benzi de circulaţie, care să asigure accesul în „cartierul din pădure". Numai că acest demers le-ar fi întârziat planurile, deoarece înseamnă exproprieri şi bani. Deşi acest drum a fost anulat de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, aceasta nu a fost respectată de edilul Capitalei. Tot în 2008, sprijinit de arhitectul-şef Gheorghe Pătraşcu, Sorin Oprescu a emis Autorizaţia de Construire nr. 633, care permitea trecerea ilegală a utilităţilor prin mijlocul pădurii. Administratorul drumului, Direcţia Silvică a ROMSILVA nu şi-a dat acordul, dimpotrivă, a contestat în instanţă hotărârea CGMB. Detalii, pe puterea.ro. 

Etichete: cartier rezidential greenfield, drum acces, drum ilegal, oprescu, PUZ FALS, videanu

0/5 COMENTARII
alex
17 feb 22:00
+0
VOTURI
-0
spagi,coruptie, mizerie.....ROMANIA
dan oradeanul
14 sep 19:04
+0
VOTURI
-0
Popp, Sandulescu, Iaciu, Mateescu! La meme Jeanette! Hai sa inselam clientii cu orice! Clentii de oriunde: Bucuresti, Contanta, Oradea! Bine zice Radu, cine sa se bage intr-o asemenea afacere cu obligatiuni? Nu mai bine iei titluri de stat? Dobanda mai mica ( evident ) dar fara riscuri! Vedeti ce au patit cei care s-au bagat la Astra! Acu' mai scoate banii daca ai de unde! Normal ca sunt disperati dupa bani! HSBC s-a dus pe apa sambetei, DAMAC-ul i-a lasat balta, Alpha si Piraeus nu prea mai sunt doritoare sa crediteze sau si daca ar face-o ar cere garantii URIASE si de unde! Sa vina Iaciu cu banii luati din retrocedarile ilegale ANRP!
radu
14 sep 14:11
+0
VOTURI
-0
Au drum de acces ocolit din Aleea Teisani-DN1 dar il vor si pe acesta....daca procurorul sef adj dna sta in Greenfield...
vlad
14 sep 12:32
+0
VOTURI
-0
Va dati seama ce mite frumoase s-au dat pentru treaba asta. Sa le faca drum de acces ocolit si asta e.
Radu
14 sep 12:24
+0
VOTURI
-0
Conducerea Impact incearca cu disperare prin emiterea unor obligatiuni negarantate in valoare de 30 milioane EUR atragerea de fonduri pt Greenfield....cine este prostul cu atitea probleme????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE