Drumul Taberei a rămas fără deputat, după vacantarea mandatului lui Gigi BecaliColegiul 25, reperezentat de cartierul bucureştean Drumul Taberei, a rămas fără deputat.

Gigi Becali
Gigi Becali

Plenul Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, vacantarea mandatului de deputat al lui Gigi Becali, anunţă România TV. Astfel, Colegiul 25 din Capitală, reprezentat de cartierul Drumul Taberei, a rămas fără deputat.

Comisia juridică a Camerei a aprobat încă de marţi hotărârea prin care deputaţii vor lua act de încetarea mandatului acestuia.

„Plenul va da o hotărâre prin care să constate încetarea de drept a mandatului pentru că domnul Gigi Becali și-a pierdut drepturile electorale prin hotărâre judecătorească. Trebuie să fie îndeplinite două condiții când o aprobi: cvorum de jumătate plus 1 din total, să fie prezenți și din cei prezenți, jumătate plus 1 să voteze pentru", a precizat deputatul PSD Eugen Nicolicea, citat de b1.ro.

Preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, a precizat că decizia ÎCCJ, privind condamarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor electorale pentru cinci ani, este una definitivă şi irevocabilă și nu poate fi comentată de membrii comisiei.

"În activitatea acestei comisii, domnul deputat George Becali a respectat rigorile procedurale şi nu a creat probleme. Pe de altă parte, cum spuneaţi şi dumneavoastră procedura este foarte clară, decizia ICCJ este cea pe care o cunoaştem, e o concluzie care nu poate fi atacată, este definitivă", a spus Ciucă.

În ciuda deciziei Plenului Camerei Deputaţilor, membrii Comisiei Juridice au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Gigi Becali şi au declarat că sunt alături de familia acestuia.

„Gigi Becali a fost colegul nostru. Gigi Becali a fost cel care n-a creat niciun fel de probleme în cadrul acestei Comisii de când ne aflăm aici, mie personal şi colegilor mei. Regret nespus şi sunt alături de familia lui dar astăzi nu putem să facem decât două lucruri: în constituţie spune care sunt condiţiile care sunt când încetează mandatul", a spus deputatul PNL Vasile Varga.

"Trebuie să luăm act de decizia instanţei, dar trebuie să spun şi eu că nu-mi face nicio plăcere să fiu de acord cu ridicarea mandatului domnului George Becali", a spus deputatul Forța Civică Dănuț Culețu.

Etichete: Drumul Taberei, Gigi Becali, gigi becali inchisoare, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE