DSP Bucureşti verifică dacă unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul CF2 poate fi autorizatăInspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti fac verificări, marţi, la Spitalul CF2 pentru a vedea dacă pot autoriza sau nu unitatea de transfuzie sanguină, o decizie urmând a fi luată în cursul zilei, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti
Spitalul Clinic CF 2 Bucureşti
Foto: ziuanews.ro

"Inspectorii DSP Bucureşti fac verificări astăzi la Spitalul CF 2 pentru a vedea dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea unităţii de transfuzie sanguină", a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Pe 2 august, o asistentă de la Spitalul CF 2 a fost amendată cu 700 de lei de inspectorii sanitari în urma anchetei care a stabilit că o pacientă de 39 de ani a primit o transfuzie greşită de sânge din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale.

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei Sanitare Publice (DSP) Bucureşti au decis sancţionarea unei asistente de la Spitalul CF2 cu suma de 700 de lei. În acelasi timp, DSP Bucureşti sesizează Colegiul Medicilor pentru continuarea investigaţiilor conform atribuţiilor legale ale acestuia, inclusiv pentru a răspunde la întrebarea dacă vina pentru incidentul transfuzional este de atribuit şi unui medic sau nu", potrivit unei informări de presă.

Pacienta a fost internată cu diagnosticul de cancer col uterin la Spitalul CF 2. Ea a primit o transfuzie cu grupa sangvină AB4 pozitiv, în condiţiile în care ea are grupa sangvină 0 pozitiv. La aproximativ o oră şi jumătate după intervenţia chirurgicală, s-au instalat primele semne de şoc hemoragic şi hematurie, iar pacienta a fost transportată la reanimare unde a primit tratament de echilibrare şi a fost făcută recomandarea unei noi transfuzii. Ulterior a fost mutată de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar.

În paralel este efectuată şi o anchetă a procurorilor, privind fapte de vătămare corporală din culpă.

Etichete: DSP Bucureşti, spitalul cf2, unitate de transfuzie sanguină

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE