CONTROL DSP. Apa din mai multe localităţi din jurul Bucureştiului nu este potabilăDirecţia de Sănătate Publică Ilfov anunţă că s-au constatat depăşiri ale parametrilor de calitate ai apei furnizate prin sistemele publice din judeţ, afectate fiind comunele Berceni şi 1 Decembrie.

Apa nepotabila
Apă nepotabilă

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a postat un anunţ pe site-ul instituţiei, avertizând că apa din mai multe localităţi din judeţ nu este bună de băut.

Astfel, conform ultimelor analize efectuate, "sistemul de aprovizionare cu apă potabilă din comuna Berceni, operat de Primăria Berceni până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA, a primit notificare de respingere a ASF Nr. 3/ 29.03.2017 datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru Amoniu şi Mangan", anunţă DSP Ilfov.

În comuna 1 Decembrie "sistemul de aprovizionare cu apă a fost operat de către Primăria 1 Decembrie până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA. A deţinut ASF cu Plan de Conformare care nu a fost îndeplinit şi a primit notificare de respingere a ASF Nr. 2/ 29.03.2017 datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru Amoniu", se mai arată în informare.

În Snagov - Ghermaneşti parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia Nitraţilor, transmite DSP.

Etichete: 1 Decembrie, apa nepotabila, Berceni, comuna 1 decembrie, comuna berceni, DSP, dsp ilfov

0/1 COMENTARII
Horia
14 Apr 16:56
+0
VOTURI
-0
Ce frumos ar fi daca ar face niste verificari similare si prin Capitala!! In Bucuresti apa de la robinet este mai periculoasa chiar decat cea din localitatile mentionate in articol! Eu am probleme de sanatate de cativa ani, din cauza apei nepotabile, desi FIERBEAM apa de la robinet inainte sa o beau.

Teoretic se poate solicita gratuit un buletin de analiza a calitatii apei, insa practic, analiza asta se face tot de catre Apanova, adica indiferent cat de murdara este apa de la robinet, rezultatele analizei ies perfecte! (se incadreaza in niste limite) Chiar a venit la un moment dat un nene (de la Apanova), a luat intr-o sticla de 2 litri apa tulbure, cu culoare portocalie-pamantie (n-as fi baut niciodata asa ceva la cum arata), iar rezultatele "analizei" au fost ...perfecte!!

Evident, analiza calitatii apei, atata timp cat este facuta tot de Apanova, nu este reala ci se trec niste valori pe o foaie "din burta", asa incat sa se incadreze in limitele normale. Un test independent al calitatii apei costa cateva sute de ron si... daca il faci, oricum nu te baga nimeni in seama (iar Apanova a mai aparut prin presa pentru coruptie si diverse "smecherii").

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE