Duel între primarii Negoiţă: firma BGS - evacuată din Sectorul 3Conflictul a avut loc pe 29 decembrie
Conflictul a avut loc pe 29 decembrie

După cum a anunţat, joi, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în cadrul unei conferinţe de presă privind un nou proiect de creştere a siguranţei cetăţenilor, contractul dintre administraţia locală şi firma BGS, preferata fostului edil democrat-liberal, Liviu Negoiţă, a expirat de pe data de 15 iunie. Astfel, firma de casă a fostului primar, care deţine supremaţia în ceea ce priveşte paza şi protecţia Sectorului 3 datorită sutelor de contracte atribuite în ultimii opt ani, nu se va mai ocupa de o parte importantă din obiectivele pe care le avea până acum în subordine, respectiv parcurile din sector.

"Am găsit expirat contractul cu BGS. Astfel, bugetul pe care îl avea BGS îl transfer la Poliţia Locală Sector 3 pentru că a fost vitregită, prin rectificare bugetară care va avea loc luna viitoare", a anunţat primarul Robert Negoiţă care a adăugat că pentru tot anul bugetul alocat BGS se ridică la suma de 4 milioane de lei din care, până acum, s-a cheltuit deja un milion de lei.

Edilul a anunţat că, de acum încolo, paza parcurilor din Sectorul 3 va fi asigurată de Poliţia Locală şi agenţii Poliţiei Naţionale. "Vom suplini BGS şi cu firme de pază care s-au oferit să ne ajute benevol", a completat primarul. Negoiţă nu a precizat însă şi numele companiilor care vor păzi parcurile din Sectorul 3 fără bani. "Nu pot să spun numele lor. Chiar nu-mi amintesc", s-a scuzat edilul în faţa insistenţelor reporterilor B365.ro.

Acesta a precizat însă că la unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 3, îndeosebi creşele şi grădiniţele unde paza este asigurată exclusiv de firma BGS, contractele cu administraţia locală sunt încă în vigoare.

Firma de casă a fostului primar, Liviu Negoiţă, a primit peste 5 milioane de euro, în ultimii ani, de la primăria de sector, sumă ce rezultă din 120 de contracte atribuite numai din 2008 până în vara anului 2011, după cum B365.ro a scris aici.

În ultimul mandat al lui Liviu Negoiţă, firma BGS a primit tot ce s-a putut în materie de servicii de pază, intervenţie în caz de dezastre şi chiar servicii medicale de urgenţă în Sectorul 3. Dacă la început, contractele se acordau pe ascuns, fără a se organiza licitaţie, în ultimii ani s-a ales o altă metodă. Se organizează licitaţii, dar condiţiile impuse în caietele de sarcini sunt atât de restrictive încât nicio firmă de pază nu se mai poate încadra. Cu excepţia BGS. Reţeta a funcţionat. La toate licitaţiile organizate de Primăria Sectorului 3 pentru servicii de pază sau servicii medicale nu s-a înscris decât BGS, firma fiind declarată şi câştigătoare.

Etichete: BGS, Liviu Negoiţă, promo, robert negoita, Sectorul 3

0/2 COMENTARII
Admin
16 ian 17:52
+0
VOTURI
-0
Cat costa un post de paza permanent de la BGS. Pai in jur de 10.800 lei (o suta opt milioane lei vechi). Cate locuri de joaca pentru copii faci in 3 luni cu banii astia? Sa fim seriosi...este ca si cum mi-as cumpara un logan si mi-as lua 4 garzi de corp cu BMW fiecare.
Plagiatul
11 oct 18:43
+0
VOTURI
-0
Firma care pazeste acum parcul IOR apartine varului noului primar....din cate am inteles este si el doctorand.:)
George
29 iun 10:29
+0
VOTURI
-0

Oricat au vaduvit bugetul primariei agentii BGS din Sectorul 3 si-au facut treaba si au pastrat ordinea in parcuri, in locuri de joaca, in scoli si gradinite. Langa blocul meu de 3-4 ani exista un loc de joaca pentru copii care si astazi arata ca atunci cand a fost amenajat fiindca a fost pazit (zi si noapte, e drept) de BGS. Sunt foarte curios cate zile va mai avea acest spatiu daca va fi lipsit de paza fiindca Politia Locala stiti cu totii ca nu sperie niciun copil de 12ani. Inainte de a darama un lucru gandeste-te ce pui in loc.

zdanut
30 iun 19:34
+0
VOTURI
-0

sunt bani murdari,orice ati zice

little_angel
29 iun 08:23
+0
VOTURI
-0

Minunat, ar trebui sa faca la fel si ceilalti. In Parcul Herastrau este o situatie similara.

Cei de la aceste firme nu au practic nici o putere si nici o autoritate. Cum ar putea ei sa amendeze pe cineva care nu stringe mizeria facuta de ciinele sau? Sau pe cineva care deterioreaza o banca?????

Arnold
28 iun 21:20
+0
VOTURI
-0

Am auzit ca in locul lor vor veni numai paznici care au terminat Plagiatul(doctoratul) cu Ponta. Zilele trecut am citit ca si Robert este posesor de doctorat!?!?Bai frate ,cand inca iti mai curge tarana din buletin....ma rog...cred ca este un concurs intre ei , care o ia primul pe pustoaica aia,cate doctorate am pana la 25 de ani.

Magiun ,sa tii minte ,paznicii aia fara creier dar cu pachete de muschi faceau un singur lucru destept:Intimidau potentialii infractori.

magiun
28 iun 19:22
+0
VOTURI
-0

bgs e o sugativa de bani fara sa ofere nimic, capusele din parcuri erau paznicii fara creier

Apb
29 iun 01:21
+0
VOTURI
-0

BGS e mic fata de UTI, care sunt peste tot. Aeroport, semafoare, RATB, metrou... Oricum toate firmele astea conduse de baieti cu ochi albastri au prosperat indiferent de cine era la putere.

Ia fiti voi jurnalisti si luati la puricat contractele astea, in special cele ale PMB. Semafoarele alea "inteligente" au fost cea mai mare teapa, functioneaza identic cu cele care au fost inlocuite...

zdanut
30 iun 19:32
+0
VOTURI
-0

ai dreptate,dar sa stii ca toate marile firme de paza fac asta.sectorul 4 e dominat de scorsese... tot un fel de bgs

Marius Alin Zarnoianu
28 iun 18:55
+0
VOTURI
-0

Ce buni sunteti abia acum ati aflat de asta??? Acesta a fost primul lucru care l-a facut Robert Negoita cand a venit la primarie , sa scoata BGS din parcurile din cartiere ca sa poata fi mai aproape de copii, doar e .. stiti voi in ancheta de la Rin de acum 2 ani ....Era sa uit ati vazut ce a angajat in locul BGS? Batraneii aia care se sparie si de umbra lor sunt foarte buni sa pazeasca niste copilasi in parcuri...

Georgia
29 iun 13:14
+0
VOTURI
-0

De ce trebuia sa pazeasca BGS copiii din parcuri? Ca nu inteleg... N-au parinti? Sunt toti orfani? Sau ii trimiteau parintii singuri, "Hai, du-te-n parc, ca e bigiesu' acolo. Sa-i spui sa te trimita acasa la 18"? Si despre ce "batranei care se sparie si de umbra lor" vorbesti? Ca in Parcul IOR n-am vazut niciunul. Sau BGS avea numai atleti? Ma apuca rasul cand ii vedeam pe aia din IOR si ma gandeam ca i-ar pune cineva sa fuga 50 de metri... Hai sa fim seriosi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE