Dumitru Martin și alți trei români, puși sub acuzare în SUA. Riscă până la 15 ani de închisoarePatru cetățeni români, între care și patronul Polaris, Dumitru Martin, au fost arestați de FBI și puși sub acuzare pentru că au încercat să mituiască agenți sub acoperire. În cazul în care va fi găsit vinovat, Dumitru Martin riscă până la 15 ani de închisoare.

Dumitru Martin si alti trei romani, pusi sub acuzare in SUA. Risca pana la 15 ani de inchisoare
Dumitru Martin și alți trei români, puși sub acuzare în SUA. Riscă până la 15 ani de închisoare

Dumitru Martin și alți trei cetățeni români au fost puși sub acuzare pentru conspirație în vederea dării de mită și dare de mită unui oficial al statului. Este vorba de Anamaria Cruceru, 48 de ani, Constantin Schiller, 62 de ani şi Marcel Banaga, 40 de ani, cu toţi angajaţi ai firmei Polaris, potrivit Digi24.ro. 

Întreaga operaţiune a fost declanşată de agenţii americani în urma unui pont primit de ataşatul legal al FBI-ului la Bucureşti.

Firma pe care Dumitru Martin a înfiinţat-o în anul 1998, Polaris M Holding, i-ar fi plătit americanului acum trei luni 100.000 de dolari din mita de 1 milion de dolari promisă. În schimbul banilor ar fi obţinut un contract de 12 milioane de dolari în baza căruia livrează containere de transport şi depozitare la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Din rechizitoriul întocmit la arestarea lui Dumitru Martin, obţinut de jurnaliştii de laConstanţa News, aflăm că firma Polaris avea nu unul, ci două contracte cu baza militară de la Kogălniceanu.

Primul, în valoare de 22 de milioane de dolari, a fost anulat din cauză că la acea vreme procurorii DNA verificau un alt contract cu Primăria Constanţa.

De altfel, ancheta s-a încheiat cu trimiterea în judecată a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre şi a nepotului omului de afaceri, deputatul Eduard Martin, a cărui soţie este şi ea în America în calitate de consul la New York. Fostul edil al Constanţei este acuzat că a primit şapte milioane de euro mită pentru ca instituţia pe care o conducea să încheie un contract cu Polaris.

În urmă cu câţiva ani, Dumitru Martin poza într-un prosper om de afaceri. În 2010, el ocupa locul 127 în top 300 al celor mai bogaţi români, cu o avere de 40 de milioane de euro. Soţia lui era Corina Martin, nimeni alta decât şefa Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Etichete: ACUZARE, dumitru martin, fbi, închisoare, Polaris, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h