După moarte, Ceaușescu a fost dezbrăcat de revoluționari, pentru a vedea "cu ce a regulat poporul"Angajații de la morgă și revoluționarii i-au dat jos pantalonii lui Nicolae Ceaușescu, din curiozitate. 

Nicolae Ceausescu
Nicolae Ceaușescu

Istoricul Viorel Domenico l-a intervievat pe Nicolae Vasilescu, angajat la morga Spitalului Militar Central care se ocupa de cosmetizarea decedaţilor. Vasilescu a primit cadavrele Ceauşeştilor în 26 decembrie 1989, la o zi după execuţie, scrie Adevărul. Le-a păstrat în frigidere până în 30 decembrie, când Gelu Voican Voiculescu a luat cadavrele şi le-a dus la Cimitirul Ghencea, pentru înmormântare. Alături de Voican mai erau procurorul Mugurel Florescu, revoluţionara Cerasela Bârjac şi cameramanul Ionel Baiu, de la Ministerul Apărării Naţionale. Vasilescu povesteşte că Ceauşeştii nu au fost autopsiaţi, dar au avut parte de o examinare exterioară.

„Unuia din suita lui Gelu Voican Voiculescu, mi se pare că celui care filma (n.r. - Ionel Baiu), i-a venit ideea ca lui Nicolae Ceauşescu să i se dea jos pantalonii «să vedem şi noi cu ce a regulat ăsta un popor întreg timp de 25 de ani». Iar eu m-am supus, mai ales că eram şi eu curios să văd dacă a suportat vreo operaţie, că se zicea înainte de Revoluţie că ar suferi de prostată şi alte complicaţii. Zis şi făcut. I-am dat pantalonii jos dar n-avea nicio tăietură, nici o urmă de operaţie, era curat ca un nou născut şi avea o piele albă şi lucioasă ca hârtia cretată, neverosimilă pentru vârsta lui. Am şi spus lucrul acesta, iar cineva a afirmat că este normal pentru un om hrănit cu lapte de mamă umană, sau căruia i se fac transfuzii cu sânge de copil. Ştiţi, basmele care circulau atunci pe seama lui Ceauşescu. În ceea ce priveşte organul genital era, într-adevăr, suficient de mare, încât la vederea lui, fata aia cu care Gelu Voican a făcut Revoluţia, Cerasela Bârjac, a exclamat uimită: «Vai, ce mâţă are tovarăşul!». La care, Gelu Voican a replicat, cu jenă sinceră: «Duhul lui se află deasupra noastră şi e păcat de Dumnezeu... Vă rog!»", a declarat Nicolae Vasilescu în „Caietele Revoluţiei", publicaţie editată de Institutul Revoluţiei Române. Contactată de "Adevărul", Cerasela Bârjac a confirmat toată povestea: "Eu l-am dezbrăcat. A zis Baiu «să vedem cu ce a regulat poporul». I-am văzut organele genitale şi l-am îmbrăcat la loc. După atâtea zile ţinut în frigider era, săracul... Dar am pus mâna pe el şi m-a surprins că era cald în zona capului. Capul era cald şi restul corpului rece".

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h