Canicula a generat un consum de energie electrică mai mare în BucureștiTemperaturile foarte mari înregistrate în Bucureşti în ultimele zile au condus la o creştere a consumului de energie electrică, unele zone ale Capitalei fiind afectate de întreruperi ale alimentării cu energie electrică, pe fondul acestor condiţii meteorologice extreme, a informat E-Distribuţie Muntenia, fostă Enel Distribuţie Muntenia.

Intreruperi de curent electric pe nenumarate strazi din Bucuresti
Întreruperi de curent electric pe nenumărate străzi din Bucureşti

E-Distribuţie Muntenia este unul din cei opt distribuitori regionali de energie electrică, fiind furnizor de electricitate în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu.

"Consumul de energie electrică în Bucureşti a crescut în medie cu 13%, luând ca referinţă ora 13:00 a zilei de 29 iunie 2017, comparativ cu săptămâna anterioară (ora 13:00 a zilei de 22 iunie 2017), cartierele Pantelimon, Drumul Taberei, Toporaşi înregistrând o creştere a consumului de peste 20%", arată un comunicat emis vineri de companie.

În cartierul Berceni, de exemplu, consumul de energie electrică crescut chiar şi cu 40%, a precizat compania.

"Având în vedere că prognoza meteorologică a fost schimbată în cod roşu de caniculă, ne aşteptăm ca valorile de consum să rămână ridicate în judeţele Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, în cursul zilei de astăzi şi mâine (sâmbătă, 1 iulie, n.r.)", arată comunicatul.

E-Distribuţie Muntenia a luat măsuri de suplimentare a numărului echipelor de intervenţie şi al operatorilor de call-center pentru a putea face faţă acestei situaţii extraordinare, însă avertizează că "din cauza temperaturii foarte ridicate, s-ar putea înregistra atât întreruperi în alimentarea cu energie electrică, cât şi congestii ale liniei telefonice de deranjamente, în cursul zilei de astăzi şi mâine (sâmbătă, 1 iulie, n.r.)".

Clienţii au la dispoziţie un număr gratuit pentru semnalarea de întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

În cazul în care clienţii se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică, pe fondul supraîncărcării reţelei, compania le recomandă acestora să nu deschidă ferestrele şi să tragă draperiile / obloanele pentru a păstra temperatura casei cât mai scăzută.

De asemenea, frigiderele si congelatoarele pot menţine alimentele reci mai mult de 2-3 ore dacă sunt deschise cât mai puţin posibil.

"Dacă remarcaţi că instalaţia dumneavoastră electrică scoate fum, deconectaţi aparatele electrice pentru a evita incendiile. Apelaţi la un electrician autorizat dacă defecţiunea este localizată în cadrul locuinţei dvs. până la contorul electric sau sunaţi la serviciul deranjamente E-Distribuţie, dacă defecţiunea se manifestă în reţea, dincolo de contor", informează compania.

Etichete: Bucureşti, CONSUM CURENT, curent, Enel

0/1 COMENTARII
Fox
03 iul 09:56
+0
VOTURI
-0
WOW!!!! Nu ne-am fi asteptat! CE stire! Ce noutate! E primul an cand se intampla asta! Ati aflat si voi???? :)))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE