E oficial: A doua etapă de construcţie a Magistralei 5 va fi realizată de Astaldi-FCCItalienii de la Astaldi au câştigat licitaţia pentru a doua etapă de construcţie a Magistralei 5 de metrou. Valoarea totală a contractului care a fost semnat miercuri se ridică la peste 180 milioane de euro.

E oficial: A doua etapa de constructie a Magistralei 5 va fi facuta de Astaldi-FCC
E oficial: A doua etapă de construcţie a Magistralei 5 va fi făcută de Astaldi-FCC
Foto: forum.metrouusor.com

Oficialii Metrorex au semnat, miercuri, în prezenţa secretarului de stat în Ministerului Transporturilor Maria Magdalena Grigorecontractul pentru realizarea lucrărilor de Cale de rulare, şina a III-a şi fir aerian de contact. Finisaje şi sisteme de instalaţii, necesar finalizării şi punerii în funcţiune a Secţiunii Râul Doamnei – Haşdeu din cadrul Magistralei 5 de metrou.

Valoarea contractului este de 793.388.105,79 lei (180.069.928,69 euro) şi are o durată de execuţie de 16 luni, finantarea se va asigura din fonduri europene nerambursabile.

"Contractul s-a semnat între SC Metrorex SA şi Asocierea desemnată câştigătoare în cadrul procedurii de licitaţie, respectiv ASTALDI SPA – FCC CONSTRUCCION SA – UTI GRUP SA – ACTIV GROUP MANAGEMENT SRL.

Prin finalizarea Magistralei 5, programată a se realiza la sfârşitul anului 2016, se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, fiabilă, accesibilă, rapidă şi directă între zona de vest a Bucureştiului - cartierul Drumul Taberei şi centrul oraşului. Aceasta va reprezenta soluţia principală de creştere atât a gradului de mobilitate cât şi a ponderii transportului public ecologic şi prietenos cu mediul în detrimentul transportului auto privat", anunţă Metrorex, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Încă din primăvara acestui an, surse apropiate tranzacţiei anunţau că Asocierea Astaldi - FCC a câștigat contractul pentru calea de rulare, instalațiile și finisajul stațiilor de pe Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei - Eroilor.

Etichete: contract, lucrări metrou Drumul Taberei, magistrala 5, Metrorex, metrou drumul taberei, oficial

0/2 COMENTARII
Ing.
09 Jul 09:24
+0
VOTURI
-0
Doamne apără şi păzeşte, iar Astaldi?! Ăştia sunt abonaţi la contracte publice. La metrou în Drumul Taberei au deja 2 ani întârziere, podul Basarab tot cu vreo 2 ani întârziere l-au terminat...
iopo
09 Jul 00:53
+0
VOTURI
-0
Aloo!! Magistrala 5 era pana in Pantelimon parca. Ceea ce este acum in lucru e doar un racord: Eroilor-Drumul Taberei, care cel mai probabil va fi gata de folosinta prin 2017. Pana o sa avem gata toata magistrala, mai curge muulta apa pe Dambovita.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h