E oficial: Cardurile comune Metrorex-RATB au fost retrase din vânzare. De când nu mai sunt valabileMetrorex a făcut pasul pe care B365.ro îl anunța încă din februarie: a decis să nu mai împartă cu RATB aceleași carduri de călătorie și le-a retras de la vânzare. 

Metrorex a  renuntat la cardurile contactless, din cauza RATB-ul
Metrorex a renunţat la cardurile contactless, din cauza RATB-ul
Foto: romaniatv.net

UPDATE: În urma deciziei Metrorex de a retrage din vânzare cardurile comune Metrorex-RATB, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat, într-un comunicat de presă remis B365.ro, că a plătit o parte din datoria de 17,3 milioane lei pe care o avea către Metrorex. Potrivit Regiei, 25.000 de bucureşteni, care utilizează în fiecare lună cardurile ACTIV comune pentru RATB şi metrou, vor fi afectaţi de decizia de a retrage din vânzare cardurile comune Metrorex-RATB. În acest context, RATB i-a cerut conducerii Metrorex să se răzgândească asupra deciziei luat. Mai multe detalii AICI.

"Avand in vedere incetarea contractului comercial incheiat intre Regia Autonoma de Transport Bucuresti si S.C. Metrorex S.A., compania informeaza publicul calator despre faptul ca, incepand cu data de 14.03.2014 nu se vor mai comercializa prin punctele de vanzare din reţeaua de metrou, bilete unice RATB – Metrorex respectiv Biletul unic 60 minute, Biletul cu 10 calatorii 60 minute si Abonamentul de o zi.

Incepand cu data de 14.04.2014 Metrorex nu va mai accepta la plata calatoriei cu metroul cardurile ACTIV emise si reincarcate de RATB si nici biletele unice RATB – Metrorex", informează Metrorex, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

După cum vă anunțam în luna februarie, Metrorex a decis să renunțe la cardurile contactless comune cu RATB. Aceste carduri au fost deja retrase de la vânzare de la casele de bilete Metrorex, încă de pe 14 martie, iar din 14 aprilie, cele cumpărate anterior nu vor mai fi valabile, se arată în înștiințările publicate de Metrorex, la casele de bilete.

"Directorul comercial a luat decizia de a pune acele afişe pentru a-i avertiza pe călători să nu mai cumpere cardurile comune RATB-Metrorex, pentru că, în momentul acesta, suntem în litigiu cu RATB. La Ministerul Transporturilor se încearcă o renegociere, cu Primăria Capitalei, în subordinea căreia este RATB-ul. Călătorii noştri au fost avertizaţi că suntem în litigiu. Directorul comercial a luat decizia de a-i informa pe călători prin respectivele afişe ca să nu rămână descoperiţi. Asta nu înseamnă că negocierile dintre RATB şi Metrorex sunt eşuate, ci că, după ce s-a luat hotărârea, la nivelul Metrorex, ministrul Transporturilor şi-a exprimat intenţia de a negocia cu Primăria Capitalei. Acum sunt discuţii. Dacă cumva se ajunge la o înţelegere, în sensul că se plătesc datoriile, se renunţă la această măsură şi atunci se renunţă la tot ce s-a postat în staţiile de metrou", a declarat, pentru B365.ro, un reprezentant Metrorex. 

Oficialii Metrorex vor să renunţe la cardurile contactless, din cauza unei datorii de aproape 20 milioane lei, pe care Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) o are faţă de Metrorex. Suma provine din titlurile de călătorie încasate de RATB pe cardurile comune pentru RATB şi metrou.

"Avem probleme cu RATB-ul pentru că au să ne dea nişte bani. Este vorba de o datorie de aproximativ 20 milioane lei. Aceştia sunt banii încasaţi de ei, pe titlurile noastre de călătorie. Cert e că dânşii ne-au deturnat banii. Pe româneşte ne-au furat banii şi i-au folosit în scopurile lor, deşi nu aveau acest drept. Am mers în instanţă, acum am înţeles că au şi probleme. Am fost la negocieri cu dânşii, am avut câteva întâlniri, se pare că şi rupem acest protocol cât de curând pentru că s-a luat decizia în consiliul administrativ", a declarat, pentru B365.ro, Aurel Radu, directorul general al Metrorex.

În cazul în care protocolul încheiat de Metrorex cu RATB pentru cardurile comune contactless se va întrerupe, oamenii vor trebui să cumpere tichete de călătorie separate pentru călătoriile cu metroul. "Pe perioada întreruperii protocolului nu se vor mai elibera carduri comune pentru metrou şi RATB", a explicat Marin Aldea, director Managementul Operaţiunilor, în cadrul Metrorex.

"Este un disconfort pentru călători, nu este o veste bună, dar este evident că nu ne permitem să pierdem aproximativ 2 milioane de lei în fiecare lună, pentru că ei nu vor să ne dea banii noştri, pe care îi încasează pentru noi. Procedura e în felul următor: până la data de 25 a lunii următoare pentru luna de calcul noi trebuie să le dăm decontul, cât înseamnă ceea ce s-a taxat la metrou cu cardul comun de RATB, apoi au 30 de zile. Asta înseamnă o întârziere de 55 de zile pe care noi am acceptat-o prin contract. În această perioadă ei utilizează banii. Din păcate, de anul trecut, de prin februarie - martie, noi nu am mai primit niciun leu de la RATB pe aceste titluri comune", a spus Cosmin Dinescu, consilierul personal al şefului Metrorex.

În replică, reprezentanţii RATB au declarat anterior, pentru B365.ro, că: "în urma întâlnirilor avute în ultimele două săptămâni, între reprezentanţii conducerilor executive ale celor două companii (n.r. - RATB şi Metrorex), s-a convenit ca suma datorată, în cuantum de 17,3 milioane lei, să fie achitată în tranşe, în termen de 90 de zile".

Etichete: card de călătorie, contactless, Metrorex, RATB

0/4 COMENTARII
dan
01 apr 00:23
+0
VOTURI
-0
Pai sa vina cu o alternativa la cardul Activ. Ca porcariile alea ale lor de hartie ma tin vreo saptamana pana se rup. Sa faca un card de plastic si o sa il folosesc pe al lor.
APietro
18 mar 19:19
+0
VOTURI
-0
Asa se intampla intr-o tara din lumea a 3-a.. a n-a, asa cum e Romania. Prin alte tari, alte capital.... nu ca in Balcanii de Dambovita, si RAT si Metroul aprtin de o entitate comuna, care iti permite si nu te limiteaza, sa mergi combinat. De ce la noi Metrorex e la Ministerul Transporturilor (ca, deh nu face transport in Bucuresti, ci face calatorii intre orase :) ) iar RATB e la Primaria Bucuresti. Trebuie tinute 2 conduceri sa traiasca unii bine.
Mai uitati-va si la lucrurile bune de prin Vest (si cred ca nu numai)
Cris
17 mar 21:00
+0
VOTURI
-0
Niste handicapati cei de la Metrorex.

De ce sa desfiinteze accesul cu cardurile Activ la metrou ???

Sa faca in asa fel sa poata fi alimentate numai la metrou si nu la ghiseele RATB ca pana acum si problema se rezolva.

Numai tampiti ne conduc, nene !!!
Cris
17 mar 17:54
+0
VOTURI
-0
O dovada in plus ca tara asta e condusa de tampiti.

Daca Metrorex vrea sa anuleze cardurile ACTIV sa spuna clar incepand cu ce data nu mai pot fi folosite, nu sa tina clientii in ceata.

Pe client nu il intereseaza aceste conflicte intre RATB si Metrorex,chiar deloc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE