E oficial: Elena Udrea are viceprimar la Municipiul București, începând de aziTrei consilieri generali care au fost dați afară din PDL s-au afiliat oficial Partidului Mișcarea Populară, partidul Elenei Udrea. Anunțul a fost făcut oficial astăzi, în Consiliul General. Între ei, și viceprimarul Gabriel Pîrvu. Cei trei susțin majoritatea coagulată în jurul PSD. Gabriel Pîrvu a fost însă declarat incompatibil de căte ANI. 

Primaria Capitalei
Primăria Capitalei

Cei trei consilieri care au trecut oficial la PMP sunt Gabriel Pîrvu (viceprimar), Virginia Mihailovici și Cristian Țugurel. Alți consilieri generali care au schimbat barca politică sunt Elena Cristina Nicolescu, care a trecut de la PPDD la PLR și Florin Gherghiceanu, de la PPDD la UNPR. 

Aceste mișcări politice au fost posibile după ordonanța de urgență a Guvernului care permite migrația politică la nivelul adminitrației locale.

Citește și E oficial: PSD a pus mâna pe Consiliul General al Municipiului București 

Gabriel Pîrvu, noul viceprimar PMP, a fost însă declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Gabriel Pirvu, ales joi viceprimar al Capitalei, a fost declarat incompatibil de instanta in calitate de membru al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, consilierii generali fiind amendati cu cate 2.000 de lei de ANI pentru ca nu l-au demis, a declarat, pentru Mediafax, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu.

ANI a anuntat in iulie 2013 ca Gabriel Pirvu a fost incompatibil in perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier general in cadrul CGMB si calitatea de administrator - membru in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Sarii SA Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Gabriel Pirvu a fost in incompatibilitate, decizia devenind definitiva prin necontestare, la 26 martie 2014.

Etichete: Consiliul General, municipiul bucuresti, PMP, Primăria generală, viceprimar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h