Ecaterina Andronescu: Ministerul Educaţiei, vinovat pentru că manualele şcolare nu sunt gataEcaterina Andronescu, fost ministru al Educației, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV a discutat despre faptul că elevii din clasa I și a-II-a nu vor avea manuale școlare pe 15 septembrie, în prima zi de școală.

DNA cere urmarirea penala fata de noua fosti ministri: printre ei, Andronescu si Funeriu
DNA cere urmărirea penală față de nouă foști miniștri: printre ei, Andronescu și Funeriu
Foto: www.realitatea.net

"Din păcate, Educația a ajuns un tărâm al bătăliei politice și este de neacceptat, la fel cum este de neacceptat legea domnului Funeriu, pentru că ea a creat pârghiile prin care să stăpânească sistemul, ori o lege trebuie să dea viziune sistemului. Au început cam târziu sesiunile de licitație. Dacă mă gândesc, în perspectivă, ar trebui să avem învățătorii și profesorii care să nu aibă nevoie de manuale, să creeze propriile lecții, particularizându-le pe elevii pe care îi au în clase. Noi avem obișnuință cu aceste manuale și nu ne putem rupe dintr-o dată, dar acolo ar trebui să ajungem, profesorul să creeze lecție pentru cât poate copilul să ducă și în felul acesta să personalizăm învățământul. Schimbăm mentalitatea, în primul rând, și să folosim aceste resurse extraordinare și să dăm mai mult respect profesorilor. Să folosim banii europeni pentru școală, banii europeni sunt mulți și să-i folosim pentru educație, este cel mai important lucru pe care-l avem de făcut în acest exercițiu bugetar, să aducem tehnologia în școală și să schimbăm fața României prin Educație.", a spus Andronescu la REALITATEA TV.

Întrebată cine este vinovat pentru că manualele școlare nu sunt gata, Andronescu a declarat: "Răspunsul, pe scurt, este: Ministerul Educației este vinovat! Structura din Ministerul Educației care avea responsabilitatea manualelor, nu a făcut față acestei proceduri care este destul de complicată. Din mandatul meu, lucru de care îmi aduc aminte cu înfricoșare a fost încercarea de a lămuri editurile că avem nevoie de ele, dar că noi vrem manuale de calitate, cu bani cât mai puțini. Trebuie găsită calea dialogului.", a mai spus Andronescu.

Etichete: Ecaterina Andronescu, manuale şcolare, Ministerul Educaţiei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE