DNA solicită urmărirea penală împotriva Ecaterinei Andronescu și a lui Th. Athanasiu.Cei doi,la ICCJEcaterina Andronescu și Theodor Athanasiu, ambii foști miniștri ai Educației, au ajuns, joi dimineața, la ICCJ, pentru judecarea, de către Instanța Supremă, a cererii DNA de reîncepere a urmării penale împotriva lor, pentru fapte de corupție.

DNA solicita urmarirea penala impotriva Ecaterinei Andronescu si a lui Th. Athanasiu.Cei doi,la ICCJ
DNA solicită urmărirea penală împotriva Ecaterinei Andronescu și a lui Th. Athanasiu.Cei doi,la ICCJ
Foto: obiectiv.info

Direcția Națională Anticorupție a solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizaţi Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu şi achiziţii publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educaţiei.

Cererea este judecată de Înalta Curte de Casație și Justiție joi.

Potrivit romaniatv.net, faptele de care sunt acuzați cei doi sunt similare cu cele din dosarul Microsoft. 

Ancheta în acest dosar ar fi fost închisă în urmă cu câţiva ani, însă, între timp, au apărut noi date. 

Potrivit sursei citate, faptele lui Theodor Athanasiu au avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.

Și liderul PSD, Ecaterina Andronescu, este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce, în perioada 2001 - 2009, ar fi pretins şi primit de la firma Siveco şi firmele colaboratoare foloase necuvenite constând în sume de bani sau calculatoare, în scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul Educaţiei.

Etichete: DNA, dosar microsoft, dosar penal DNA, dosar penal Ecaterina Andronescu, Ecaterina Andronescu, ICCJ, theodor atanasiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE