ECHINOCŢIUL DE TOAMNĂ 2019. Luni, începe toamna astronomicăECHINOCŢIUL DE TOAMNĂ 2019. Echinocţiul de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°, are loc luni, la ora 10.50, potrivit Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu”.

ECHINOCTIUL DE TOAMNA 2019. Luni, incepe toamna astronomica
ECHINOCŢIUL DE TOAMNĂ 2019. Luni, începe toamna astronomică

ECHINOCŢIUL DE TOAMNĂ 2019. Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal", se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică.

Aflându-se la această dată în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopţilor. Singurele excepţii sunt întâlnite în regiunile polare, în zona polului nord începând lunga noapte polară, iar în cea a polului sud, Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocţiului de primavară.

ECHINOCŢIUL DE TOAMNĂ 2019. În emisfera sudică a Pământului, data de 22 septembrie marchează începutul primăverii.

La latitudinile ţării noastre, în aceste zile Soarele va culmina la amiază la o înălţime medie de 45°, ceea ce reprezintă jumătatea distanţei unghiulare dintre zenit si orizont.

ECHINOCŢIUL DE TOAMNĂ 2019. Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până pe 21 decembrie, când va avea loc solstiţiul de iarnă.

Etichete: ECHINOCŢIUL DE TOAMNĂ 2019, luni 23 septaembrie 2019, toamna astronomica

0/1 COMENTARII
eu123
25 sep 15:29
+0
VOTURI
-0
Va felicit pentru curajul de a folosi o imagine cu modelul pamantului plat!! Nu multi au acest curaj!...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE