Echipamente IT de ultimă generaţie, în dotarea unui LICEU DE TOP din CapitalăColegiul Naţional "Iulia Haşdeu" din Capitală a fost reabilitat complet de către Primăria Sectorului 2, în prezent fiind în plin proces de achiziţionare a unor echipamente IT de ultimă generaţie care să intre în dotarea şcolii. 

Echipamente IT de ultima generatie, in dotarea unui liceu de TOP din Capitala (Foto cnih.ro)
Echipamente IT de ultimă generaţie, în dotarea unui liceu de TOP din Capitală (Foto cnih.ro)

Pentru modernizarea Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu", în prezent pe lista celor mai bune zece licee din Capitală, în funcţie de media de admitere, Primăria Sectorului 2 a investit aproximativ 10 milioane de euro din fonduri europene. Astfel, aripa dinspre bd. Ferdinand I a clădirii, precum şi partea de extindere (S, P+2E +M) au fost finalizate, lucrările de reabilitare fiind gata şi la aripa dinspre șos. Mihai Bravu. 

Însă în noul an şcolar, elevii nu numai că vor fi primiţi în săli de clasă complet renovate şi modernizate, ci se vor bucura şi de dotări tehnice de ultimă generaţie, după cum a anunţat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

"Performanţa elevilor este susţinută de administraţia locală care depune, în permanenţă, toate eforturile pentru a asigura acestora condiţiile optime actului educaţional. Prin noul proiect privind reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii educaţionale preuniversitare a Colegiului Naţional Iulia Haşdeu ne propunem să punem la dispoziţia elevilor cele mai noi echipamente IT şi tehnică de ultimă generaţie care să vină în întâmpinarea nevoilor lor", a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

Conform sursei citate, în dotarea unităţii de învăţământ vor intra 143 de noi calculatoare desktop, 28 de laptopuri portabile, un server, 23 de table interactive şi 23 de videoproiectoare, investiţia totală fiind estimată la suma de 1,97 milioane lei fără TVA. Contractul privind achiziţia echipamentelor IT de ultimă generaţie se află în curs de desfăşurare pe site-ul electronic de achiziţii publice (SEAP), termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 31 august 2015. 

Un nou corp de clădire la Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu"

Pentru prima dată după 87 de ani, de la înfiinţarea colegiului în anul 1926, primarul Sectorului 2 - Neculai Onţanu este primul care a demarat cel mai amplu proces de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii educaţionale de la "Haşdeu", astfel încât să ofere elevilor condiţii excelente pentru a învăţa. VEZI AICI Cum a fost modernizată clădirea liceului. 

Având în vedere numărul mare de elevi, respectiv peste 1000, care frecventează această unitate de elită a învăţământului românesc, primarul Neculai Onţanu a construit încă un nou corp de clădire, în prelungirea celei existente, în suprafaţă de 465 mp care are demisol, parter, etaj şi mansardă unde sunt amenajate săli de clase, laboratoare, dormitoare şi săli de studiu.

La mansarda noului corp de clădire s-au amenajat dormitoare pentru elevii unităţii de învăţământ care sunt din provincie, căminul având acum o capacitate totală de peste 100 de locuri, săli de studiu şi compartimentări pentru fete şi băieţi.

De asemenea, întreaga clădire a colegiului, în suprafaţă de 6150 m.p. şi care este formată din demisol, parter, etaj şi mansardă a fost cuprinsă într-un program de consolidare, reabilitare termică şi înlocuire a acoperişului. 

Etichete: colegiul national iulia hasdeu, dotari IT, echipamente IT, Iulia Hașdeu, laptop, Neculai Onţanu, Sectorul 2, table interactive, videoproiectoare

0/1 COMENTARII
Dobre
07 oct 11:28
+0
VOTURI
-0
In mijlocul Bucurestiului, intr-un "colegiu de renume" nu exista apa cu care elevii sa se spele pe maini dupa ce folosesc toaletele. Rusinos!
Sa nu omitem faptul ca, nu pot sa-si cumpere o sticla de apa de niciunde pentru ca nu li se permite sa iasa dar, nici nu ofera variante in interiorul liceului.
Jumatate din liceu este blocat de potentiale lucrari care, nu vor fi finalizate prea curand.....nu mai sunt fonduri.
Intr-un cuvant, de evitat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE