Echipe PMB şi IGSU rezolvă problema şcolilor din Bucureşti fără autorizaţie pentru incendiuPrimarul General, Gabriela Firea, împreună cu primarii celor șase sectoare ale Capitalei, au avut marți, 10 octombrie, la sediul Municipalității, o întâlnire de lucru cu Secretarul de Stat, Raed Arafat, și cu reprezentanții IGSU și ai ISU București pentru a analiza situația construcțiilor aflate în incinta unităților de învățământ care nu au în acest moment autorizație pentru securitate la incendiu.

Autorizatii de incendiu
Autorizaţii de incendiu

'Am convocat această întâlnire pentru că avem împreună o responsabilitate majoră, atât legală, cât și morală, față de cetățenii Bucureștiului. Trebuie să-i punem în siguranță pe cetățeni, nu să pasăm responsabilitatea de la o instituție la alta. Îmi doresc să avem o colaborare interinstituțională eficientă și găsim cele mai rapide soluții, atât în ceea ce privește modificarea legislației, cât și pentru realizarea documentației pe care primăriile de sector trebuie să o întocmească în vederea obținerii autorizației pentru securitate la incendiu, pentru toate școlile, grădinițele sau liceele pe care le au în administrare și care nu au în acest moment acest document. Consider că avem nevoie de ajustări ale legislației de specialitate pentru că nu putem într-un timp atât de scurt să reparăm ce nu s-a respectat timp de 27 de ani', a explicat Gabriela Firea.

O problemă comună cu care se confruntă edilii este aceea că, o mare parte din dosarele pe care le depun la ISU București Ilfov pentru obținerea autorizațiilor, deși întocmite de firme acreditate și sunt verificate de verificatori atestați, acestea sunt respinse, pentru faptul că documentațiile respective nu sunt puse în acord cu reglementările normativelor pe linie de securitate la incendiu.

În cadrul ședinței, primarii de sector au semnalat faptul că, sunt o serie de lucrări de reabilitare și igienizare, și nu lucrări care afectează structura clădirii, care s-au executat la școlile pe care le administrează și se solicită o nouă autorizație pentru securitate la incendiu.

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a afirmat că, în acest moment se lucrează la modificarea legislației privind apărarea împotriva incendiilor în vederea simplificării procedurilor de obținere a avizelor și autorizațiilor, și a dat asigurări că edilii de sector vor beneficia de asistență tehnică de specialitate din partea reprezentanților IGSU pentru stabilirea măsurilor constructive necesare pentru punerea în acord a documentațiilor necesare în vederea obținerii actelor de autoritate.

La finalul dezbaterilor s-a stabilit constituirea a șapte comisii formate din reprezentanți ISU și ai primăriilor de sector, respectiv ai Primăriei Generale care vor face, începând de săptămâna viitoare, reverificări, în teren, la toate unitățile de învățământ care nu au în acest moment autorizație pentru securitate la incendiu. Astfel, în maximum două zile, primăriile de sector vor pune la dispoziția IGSU lista cu școlile unde au întâmpinat probleme în obținerea autorizațiilor urmând să se stabilească și să se precizeze la fața locului măsurile ce se impun.

Etichete: autorizatii incendiu, igsu, incendiu, isu, pmb, primarie bucuresti

0/4 COMENTARII
pARTIDUL
14 Oct 19:48
+0
VOTURI
-0
Aloooo... Presedintele WC-ului din propria gura! Esti bolnav, tataie! Suferi grav, si vad ca incepi sa te faci si auzit!
Ai ramas fara pastile, nea pensionatu' pe caz de boala? Ti-au luat astia si functia, si te vezi pres de partid? Pesedistu' mamii de prost facut gramada, era prea grea scoala pentru tine, nu?

Cand mai scrii asemenea mesaje, sa fii lovit la tampla, terminatule!
Presedintele Partidului vIETII AUTENTICE
14 Oct 17:43
+0
VOTURI
-0
cuvinte despre: danacu viorel este prostul prostilor, francmuson, pedofil, violator, homosexual violator se fute cu
barbati, sa fie dus la puscarie. adresa lui este drumul ghindarilor nr. 176, prelungirea ghencea, bucuresti.

cuvinte despre: gigi fecali, george, gheorghe, becali este acelasi cacat, balega, excremente, diarie. este violator,
homosexual violator, pedofil,terorist, sa fie dus la puscarie iarasi cat de curand. adresa lui este sos/bld pipera tunari
nr 41. este tantarul zika gigi becali.

puteti sa trimiteti mai departe mesajul. cine imi va modifica, sterge ceva din cele scrise sa fie exterminat. doar la
nume si prenume in formular la completare trebuie pus alt nume si prenume, restu copy paste.
meleonaru
12 Oct 22:17
+0
VOTURI
-0
Ah, fatalitate... Chiar aveam nevoie de 100.000.000 euro.
Nu se poate face o derogare, ceva, doar pentru mine? Haideti, va rog, ca ma grabesc, trebuie sa plec urgent din tara ca ma cauta unii de la Denea...
carla
11 Oct 14:50
+0
VOTURI
-0
Mă adresez oricărei persoane care are nevoie de acțiunile pe care le acord credite de la 3000 € la 90.000.000 € pentru orice persoană capabilă să o ramburseze cu o rată a dobânzii de 2% la 5% l și un interval de timp cuprins între 1 și 15 ani, în funcție de suma solicitată.
Fac acest lucru în următoarele domenii:

- Imprumut financiar
- Credit imobiliar
- împrumut de investiții
- Credite pentru automobile
- Datoria de consolidare
- Răscumpărarea creditelor
- Credite personale
- Ești blocat.

Dacă sunteți într-adevăr în nevoie, vă rugăm să-mi e-mail pentru mai multe informații.
Vă rugăm să mă contactați prin e-mail: carlamorino01@gmail.com

email: carlamorino01@gmail.com

email: carlamorino01@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE