Economisește când și cum poți, ca să ai la bătrânețe!Economisirea nu este la îndemâna oricui, fiindcă, pe lângă necesitatea de a strânge bani pentru acele perioade mai dificile din viața noastră, mai este nevoie și să ne achităm de obligațiile pe care ni le-am asumat lună de lună. De cele mai multe ori, în lipsa unor surse de câștig care să ne permită să strângem bani ceva mai ușor, suntem nevoiți să apelăm la soluția care este oferită de împrumuturile rapide (mistä pikavippi), caz în care, în loc să economisim pentru noi, nu vom face decât să plătim o dobândă altcuiva. Așa că, mai bine economisește acum, cât de mult poți, cum este posibil și pe un termen cât mai îndelungat, decât să strângi bani doar pentru a plăti o dobândă altora!

Cum sa economisesti
Cum să economiseşti

De ce economisirea este cea mai bună soluție pentru orice persoană?

Așa cum plata unei chirii lunare nu este o soluție bună atât timp cât există alternativa plății cuantumului acelei chirii în contul ratei bancare pentru propria locuință, așa nu este nici o soluție să ne împrumutăm în mod iresponsabil și, în loc să strângem bani pentru noi și necesitățile noastre, să o facem pentru a plăti niște dobânzi. Desigur, atunci când suntem în imposibilitatea economisirii într-un timp foarte scurt a unei sume mari, pentru a ne achita avansul pentru achiziționarea unei locuințe, da, un împrumut flexibil de 3000 de euro (joustoluotto 3000) este o soluție la care merită să apelăm.

Însă, numai în măsură în care nu ne facem un obicei din a împrumuta bani, atunci când ar fi trebuit să avem pregătite niște alternative financiare mai avantajoase, așa cum este economisirea. Gândește-te că acum când ești tânăr/ă și ai puterea și posibilitatea de a câștiga nu doar dintr-o singură sursă de venit, ci îți poți îndrepta atenția și către extra surse de câștig, nu iei în considerare să începi să economisești.

Pe măsură ce vei avansa în vârstă, nivelul cheltuielilor va crește proporțional cu valoarea câștigurilor realizate, fiindcă vei avea un alt standard de viață și alte așteptări (nevoi, dorințe, etc.). Atunci când vei ajunge la bătrânețe o să fii nevoit/nevoită să te adaptezi unor surse de venit limitate (pensia de la stat, pensia facultativă). Acestea nu îți vor putea satisface decât la un nivel scăzut nevoile și standardul de viață pe care ți l-ai transformat, de-a lungul anilor, într-un stil de viață.

Economisește acum cât ești tânăr/tânără și ai puterea fizică și posibilitatea de a-ți schimba atitudinea față de nevoile tale, dar și când poți să te bucuri de o mai bună organizare a vieții. Acum este momentul în care îți formezi comportamentul financiar și îți permiți să te rutinezi în ceea ce privește segmentul de economisire. Propune-ți să aduni o anumită sumă de bani în fiecare lună, stabilește-ți bugetul de cheltuieli fără a mai lua în considerare respectivă sumă și, stabilește-ți să economisești suplimentar.

Nu este atât de dificil pe cât pare, mai ales pentru o persoană tânăra care este animată de gândul viitorului. Strânge pentru nevoile tale de acum, dar mai ales pentru cele viitoare, fiindcă economisirea este soluția care îți poate oferi niște bătrâneți cu adevărat liniștite!

Etichete: bani, economisire, solutii econimisire

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h